Osjećate se kao da ste zapele? Upišite program Ivone Namjesnik

Kanalizirajte prirodni liderski dar u svoj biznis.

Mnoge uspješne poslovne žene, iako se na prvi pogled čini da imaju sve, osjećaju se kao da su zapele. Na visokim su pozicijama i borile su se za karijeru na koju su ponosne, no ipak osjećaj da im nešto nedostaje. Taj osjećaj dobro poznaje Ivona Namjesnik, coach i konzultantica koja godinama,uz svoj direktorski posao, radi i programe namijenjene ženama, a uskoro započinje njezin novi projekt kojim želi pomoći ženama spremnim za promjenu.

Riječ je o programu koji traje punih 19 tjedana, a počinje 31. ožujka trodnevnim kick off retreatom u San Canzianu u Istri, a namijenjen je menadžericama, direktoricama i članicama uprave koje se trenutno nalaze na poslovnoj prekretnici: promijeniti posao ili započeti vlastiti.

Outonomi je program ograničenog broja sudionika, a Ivona ga je pomno osmislila na način da svakoj od 25 polaznica kroz 19 tjedana, prvo u Istri, a zatim kroz online edukaciju, pruži prostor da istraži svoje želje, postavi standarde, i komunicira granice. Ivona je definitivno žena koja inspirira. I sama je bila na poslovnoj prekretnici, bez plana za budućnost i upravo zato danas želi pomoći drugim ženama u tom procesu.

„Nisam ni sama znala da želim dati otkaz. Niti mislim da žene nužno moraju donijeti tu odluku. Ima nešto jako toksično u kulturi koja nas uči da palimo mostove. Što bi se dogodilo kada bismo ih, umjesto toga, gradili? Ne napuštamo uvijek poslove jer je okruženje nužno loše, toksično, puno pritiska. Ponekad ih mijenjamo jer su se želje promijenile, prilike za rast smanjile, jer je ekipa s kojom radimo promijenila dinamiku ili jer želimo istražiti nešto izvan poznatog. Svoje klijentice jako često učim da je sasvim u redu raditi ono što sam i sama prošla, a nazivam “glatka tranzicija“.

“Nisam znala u kojem ću se smjeru educirati. I to je jedna od najvećih zamki koju viđam kod žena: traganje za pravim odgovorom. Vjerujem kako je dovoljno imati odgovor, a pravi ćemo znati retrospektivno. Moja edukacija je bila niz eksperimenata i slijeđenje onog famoznog “gut feelinga:” od Chopre preko Mindvalley, do investiranja u razne mentore s kojima sam radila. Svaka je poslužila svojoj svrsi i tek sad, tri godine kasnije, imam osjećaj da sam otkrila kako mogu ponuditi najveću vrijednost svojoj zajednici” dodaje Ivona.

Kako sama kaže, cijeli taj proces mnogo ju je promijenio, i ne samo fizički. Promijenio joj se pogled, dobila je živost, a i sama priznaje da se danas u njoj vidi nova energija. Naravno, to je donijelo i fizičke promjene, možda najviše u samom stilu, ali Ivona uz smijeh dodaje da kako vrijeme protječe i više radi na sebi, da si je sve ljepša. “Rekla bih da sam sa svakim poslovnim korakom sve više ja. I to je ono što želim svim svojim klijenticama. Da, promjena je opipljiva i očigledna, ali vjerujem da je nalik guljenju luka – ispod jednog sloja se nalazi drugi, ispod drugog treći, ispod trećeg četvrti, i tako ukrug. A svakom odlukom i novom razinom bliže si centru sebe, svom biću, svojoj svrsi”, objašnjava Ivona.

Sama će reći da je Outonomi odraz svega što je naučila od drugih i godinama primjenjivala za sebe, a u šali će reći da su njezine klijentice nalik njoj prije par godina. No, to nije daleko od istine. Ivona je jednom bila ista kao i njene klijentice i zato dobro zna što im je potrebno kako bi ih usmjerila da poboljšaju svoj život, na svim razinama.

„Dobro poznajem tu ženu. Direktoricu koja se budi rano, pazi da je sve na mjestu – i sa sobom, i s obitelji, ako ju ima. Priprema se za dan, prva je u uredu. Ni jedan zadatak nemoguć, niti jedan izazov prevelik. Ona je naoko žena koja ima sve. I savršenu frizuru, krojeno odijelo i novac za trošiti. Prijatelji ju opisuju kao ambicioznu, sposobnu, nevjerojatno pametnu i lojalnu. Ali, mnogo važnije, kao nekoga tko je prepun ljubavi i bezuvjetno ju daje, nekoga tko dobro sluša, nekoga tko vjeruje u ljude, i nekoga tko nalikuje superjunakinji. To su dobri ljudi, dobre žene, samo su sada umorne i iscrpljene od toga da rade i daju se drugima, da cijenu uspjeha plaćaju svojim zdravljem ili svojim nezadovoljstvom, odnosno, spremne su taj prirodni liderski dar kanalizirati u svoj biznis“, objašnjava Ivona svoje klijentice zbog kojih je kreirala outonomi program.

Sve uspješne žene koje su se prepoznale u ovom opisu, više o Outonomi programu i prijave koje su u tijeku mogu pronaći na outonomi.com.

VEZANE OBJAVE