Zaštita privatnosti

Noon.hr svom poslovanju provodi mjere zaštite osobnih podataka sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR). Noon Media, obrt za usluge, Zinke Kunc 9, 10 000 Zagreb je voditelj obrade vaših osobnih podataka. Podatke iz prijave na newsletter, kao i sve ostale podatke o korisniku, Noon Media neće davati na uvid trećoj strani, u skladu s važećim propisima, uključujući Uredbu 2016/679/EU. 

Cijenimo vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezujemo očuvati sigurnost podataka koje putem ove stranice prikupljamo. Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje ste dobrovoljno dali, bilo registracijom ili korištenjem stranice. Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. 

Prikupljanje podataka

Noon.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala kako bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno prilagodio. I u skladu s tim obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svakog korisnika, osim u slučaju nezakonitih aktivnosti korisnika. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web-stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (prijava na newsletter) te date svoju privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe.  

Koristimo usluge Google Analytics na ovoj web-stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte Google pravila o privatnosti. Google Analytics prikuplja informacije u log datotekama poslužitelja, kao što su vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje/izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo bolje upravljali stranicom te poboljšali vaše iskustvo.

 

Kolačići

Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na web-stranici u potpunosti je vaša. Kolačići su male datoteke koje vaš preglednik pohranjuje na disk prilikom posjete naše web-stranice. To omogućuje našoj web-stranici da prepozna vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kôd ili virus. Također, kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene. Web-stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na vašem računalu. 

Kako možete sami upravljati postavkama u pojedinim preglednicima saznajte na sljedećim poveznicama:

Firefox: https://support.mozilla.org/hr/kb/Kola%C4%8Di%C4%87i
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hr

Za preostale pretraživače, molimo vas konzultirajte se s pripadajućom dokumentacijom koju vam pruža dotično trgovačko društvo u čijem je vlasništvu pretraživački sustav.

 

Newsletter

Kontakt informacije, kao što su ime i e-mail adresa, su neophodne u slučaju kada želite koristiti usluge primanja obavijesti puten newslettera. Oni podrazumijevaju informacije o uslugama i posebnim ponudama te novostima. Noon.hr vam ni u kojem slučaju neće slati e-mail newslettere za koje se niste prijavili na našoj stranici. Pohranjujemo vaše e-mail adrese i ostale podatke koje ste dobrovoljno dali prilikom upisa u neke od naših newsletter lista, a koristimo ih isključivo za slanje newslettera putem newsletter management softvera, i to samo onih za koji ste se prijavili da ga želite primati u vaš elektronički sandučić. Noon.hr neće Vaše kontakt podatke, koje ste dali za prijavu na Newsletter, dijeliti s trećim stranama.

 Možete se ispisati iz newsletter liste u bilo kojem trenutku iz bilo kojeg razloga. Ukoliko budete imali bilo kakav tehnički problem pri ispisivanju iz newsletter liste, ne oklijevajte nas kontaktirati putem e-maila noon@noon.hr. 

U slučaju pritužbi vezanih uz pridržavanje ovih i drugih pravila vezanih za zaštitu osobnih podataka, molimo da nam se javite na e-mail adresu noon@noon.hr. U slučaju pritužbe, istražit ćemo cijelu situaciju koja se odnosi na upotrebu i otkrivanje osobnih podataka sukladno ovim pravilima te ćemo ih pokušati riješiti u najkraćem mogućem roku.