Nova tema o kojoj pričamo: Osjećaj slobode

Foto: Unsplash/rowanheuvel

Sloboda je relativan pojam, osjećaj koji svatko u sebi definira sam. Ipak, svi smo se ovih dana našli u potrazi za njime.

Jedan od glavnih razloga zašto Noon nema količinu objava na koju ste navikli je taj da ne želimo da ove teme samo preletite. Previše je informacija na Instagram feedu koje samo usput pogledate, lajkate ili ne, sve dok ponovno ne r’efreshate’ svoj feed. Prestali smo čitati, više vremena provedemo čitajući tuđe storije i komentare na društvenim mrežama nego nešto istinski za sebe. Koliko samo puta tjedno ostavite neki zanimljiv članak u svojom tabovima, a on zatim samo stoji dok u potpunosti ne odustanete od njega ili ga tako brzo pročitate, da ni ne znate ponoviti što je autor htio reći. Poanta medija, i novinarstva, nije samo informirati. Već je i educirati, istražiti, pomoći, sjediniti. I to je jedan od glavih razloga zašto na Noonu obrađujemo temu po temu. Svakih nekoliko mjeseci biramo novu temu, koja se najčešće tiče samorazvoja, upoznavanja sebe, ali i oslobođenja od tabua. Poanta je istražiti sve ono što nas čini ljudima, što nas čini živima, i što nas naposljetku čini ženama.

Uvod u novu Noon temu slijedi u nastavku:

Ne sjećam se kada smo, jesmo li ikada, bili ovako ograničeni. Zahvalni na životu i kvaliteti istog koji imamo, ali lišeni svega onog što volimo. Sloboda je relativan pojam, osjećaj koji svatko u sebi definira sam. Teško ga je uopće opisati riječima, no svi znamo kakav je. Onaj trenutak potpune prisutnosti, kada nam rade sva osjetila, a misli šute. Kada osjećamo vlastito ja kao da je pojačano do maksimuma.

U godini iza nas bilo je uistinu teško doseći taj trenutak. Buka straha bila je preglasna. Vijesti, podrhtavanje tla, kritike drugih. Pozitivna ili negativna, događanja su nas samo nosila kao rijeka, uz pokoji zastoj za usputni chat ili online razgovor s pitanjem ‘kako si?’.

U godini koja nas je pokušala naučiti da sve dolazi i prolazi, ali da je sam život ono čime smo nagrađeni, mi smo se uspjeli izgubiti u brzini vlastitih misli.

Sjećate li se kad ste se posljednji put osjećali potpuno slobodno? Plesali do jutra i gubili se u omiljenim ritmovima glazbe, smijali se dok vas nije zabolio trbuh ili se izgubili u trivijalnim stvarima, možda i vlastitoj mašti?

Pandemija nas je prisilila da oblikujemo svoje pojmove slobode nanovo. Oduzimajući nam one male omiljene navike, kao da nam uporno želi reći – ‘nađi nešto samo za sebe’.

Zato je nova tema kojom ćemo se baviti na Noonu – sloboda. Razgovarat ćemo s ljudima koji su je za sebe definirali odavno, ali i s onima koji su je tek sad pronašli. Ljudima koji ne žive u skladu s očekivanjima, već samima sobom i saznati kako se nose s okolinom. Nadam se da će vam upravo ovi razgovori pomoći da pronađete i svoj pojam slobode – ako to još uvijek niste.

.

VEZANE OBJAVE