Nova tema o kojoj pričamo: Svestranost

Foto: Unsplash/@mathilde-langevin/@zhouxing-lu

Svestranost danas nikome nije nepoznati pojam. Sve smo realno, svestrane. Neovisno je li samo multitaskamo ili se uistinu bavimo s više različitih poslova svakodnevno

Jedan od glavnih razloga zašto Noon nema količinu objava na koju ste navikli je taj da ne želimo da ove teme samo preletite. Previše je informacija na Instagram feedu koje samo usput pogledate, lajkate ili ne, sve dok ponovno ne r’efreshate’ svoj feed. Prestali smo čitati, više vremena provedemo čitajući tuđe storije i komentare na društvenim mrežama nego nešto istinski za sebe. Koliko samo puta tjedno ostavite neki zanimljiv članak u svojom tabovima, a on zatim samo stoji dok u potpunosti ne odustanete od njega ili ga tako brzo pročitate, da ni ne znate ponoviti što je autor htio reći. Poanta medija, i novinarstva, nije samo informirati. Već je i educirati, istražiti, pomoći, sjediniti. I to je jedan od glavih razloga zašto na Noonu obrađujemo temu po temu. Svakih nekoliko mjeseci biramo novu temu, koja se najčešće tiče samorazvoja, upoznavanja sebe, ali i oslobođenja od tabua. Poanta je istražiti sve ono što nas čini ljudima, što nas čini živima, i što nas naposljetku čini ženama.

Uvod u novu Noon temu slijedi u nastavku:

Dok su nas u nekim prijašnjim vremenima odgajali da se opredijelimo za jedno, danas je potpuno normalno da jedna osoba živi i radi od više paralelnih zanimanja. U tome su posebno vične žene, poznate multitaskerice, žene koje uvijek žive s bezbroj otvorenih tabova. Iako su neka istraživanja pokazala da multitaskanje nije najbolje za mentalno zdravlje, kao ni razinu stresa s kojom se zbog njega nosimo, znate i same koliko ga je teško izbjeći.

No, biti svestrana može biti i ljepota života, kao i pravi antistres. Neke žene tjedne provode u uredima korporacija, a vikendima kao kuharice u restoranu. Druge pak, paralelno vode svoj brend nakita, kao i blog o hrani. Sve više i više nas pronalazi ravnotežu u nekoliko zanimanja, hobija ili poslova i to je na kraju budućnost prema kojoj se svi krećemo. Baš kao i rad od kuće u kombinaciji s odlaskom u ured.

O čemu sve možemo pričati kada se radi o svestranosti? Noon će ugostiti žene koje su pronašle ravnotežu upravo u takvom stilu života, a razgovarat ćemo i sa psihologicama koje će vam možda olakšati ako se trenutno možda ne snalazite u kombiniranju više poslova ili hobija. Kao žene danas igramo toliko uloga koje mogu biti i itekako ‘overwhelming’, a poanta je da u njima i uživamo. Zato se posebno veselim ovoj temi koja nam je svima zajednička i pričama koje uskoro dolaze! Kako u svijetu koji ima toliko toga za ponuditi, a vi imate i toliko toga za dati, pronaći rješenje za zdravi svakodnevni ritam, obveze, ali i vrijeme za sebe koje je jednako važan sastavni dio života.

VEZANE OBJAVE