Search
Close this search box.

Zdrava čokoladna kvinoja po receptu Janje Benić

Foto: Instagram @janjolinka
Autor: Noon

Brzi slatki doručak s hranjivim i zdravim sastojcima ili međuobrok u kojem možete slobodno uživati.

Kada napišemo ”zdravi doručak” to često može zvučati komplicirano ili nedovoljno ukusno. No, ako se radi o Janji Benić, onda možete biti sigurni da će biti i jednostavno i iznimno fino. Stigao nam je rujan, krećemo u novu sezonu, pa zašto si ne uljepšati jutra s nečime novim čemu ćete se veseliti?

Ovo je jedan od onih doručaka (ili međuobroka) koje možete napraviti dan prije i ostaviti ga u hladnjaku te ga ponijeti sa sobom na posao. Ima samo nekoliko sastojaka od kojih neke već imate kod kuće, a neke ćete moći bez problema is koristiti kasnije za neka druga jela.

Osim toga, ovo je recept bez glutena i mliječnih proizvoda, ali dovoljno zasitan zbog hranjive kvinoje, slatkih datulja i kokosovog mlijeka. Otkrijte ga u nastavku.

Sastojci (za dvije porcije):

• ½ šalice sirove bijele kvinoje (namočiti par sati ili preko noći u hladnjaku. Prije kuhanja dobro isprati kako ne bi bila gorka)
• 1 šalica kuhane kvinoje
• 1 šalica + 1/3 šalice kokosovog mlijeka/vrhnja (probajte koristiti mlijeko s većim postotkom kokosa)
• 1 žlica sirovog kakao praha
• 4 datulje (medjool)
• 1 žlica maslaca od lješnjaka/badema

Priprema:

• Skuhajte kvinoju u duplo većoj količini vode. Kad je kuhana pričekajte da se ohladi.
• Hladnu kvinoju stavite u blender ili food processor, dodajte kokosovo mlijeko, kakao i datulje.
• Blendajte postepeno na nižoj brzini pa nakon toga povisite brzinu.
• Dodajte maslac od orašastih plodova koji koristite te kratko izblendajte.
• Smjesa bi vam trebala biti kremasta kao puding.
• Stavite u hladnjak na minimalno sat vremena.
• Poslužite s bobičastim voćem, orašastim plodovima ili granolom.

Više ovakvih tema pronađite u našoj rubrici WELL-BEING.

VEZANE OBJAVE