Bakuchiol – biljna alternativa retinolu

Foto: Sanjin Kaštelan
Autor: PR

Moćan i siguran anti-age bakuchiol možete koristiti za sva godišnja doba uz SPF zaštitu.

“Uključivanjem bakuchiola u Uchka kreme osigurali smo učinkovitu anti-ageing njegu koju mogu koristiti i osobe s iznimno osjetljivom kožom, čak i ako imaju problema s rozacejom ili dermatitisom” – istaknula je Ivana Šimatović, direktorica Mediterre Herbal, tvrtke koja stoji iza Uchka brenda.

 

Bakuchiol je prirodna alternativa retinoidima i retinolu, odnosno derivatima vitamina A koji potiču obnovu stanica kože i proizvodnju kolagena, smanjuju bore i hiperpigmentacijske mrlje te pomažu u održavanju svježeg, mladolikog izgleda kože – ali to radi na nježan i vrlo učinkovit način. Bakuchiol se dobiva iz sjemena biljke Psoralea corylifolia koja se stoljećima koristi u ayurvedi i istočnjačkoj medicini.

Bakuchiol za sva godišnja doba

Dok korištenje retinoida u kozmetici pojačava fotoosjetljivost kože, suhoću ili iritacije, a sunce može čak i deaktivirati njihovo anti-age djelovanje – kod bakuchiola nema tih problema. Dapače, može se koristiti i tijekom izlaganja suncu jer dokazano umanjuje osjetljivost kože na UV zračenje te ga je preporučljivo koristiti za vrijeme boravka na suncu, naravno uz obvezni SPF.

Visoka koncentracija bakuchiola u Uchka proizvodima

 

 

 

 

 

Biljni bakuchiol može se pronaći u Meta-Light Cream – hidratantnoj kremi za lice namijenjenoj za kožu koja pokazuje prve znakove starenja.

 

 

 

 

 

 

Eye Cream je idealna za njegu nježnog okoloočnog područja te je namijenjena svim tipovima kože – posebno suhoj i dehidriranoj.

 

 

 

 

 

 

 

Rich Cream namijenjena je za zrelu kožu u kojoj se bakuciol nalazi u visokoj koncentraciji od 1% što ovu kremu čini emulzijom sa snagom seruma.

 

 

Više o brendu Uchka

“Uchka kozmetika je organska i vrhunski efikasna, a prije svega nježna za kožu te uključuje samo dermatološki ispitane sastavnice koje nisu agresivne niti uzrokuju iritacije. Tu se idealno uklapa bakuchiol koji, za razliku od retinola, neće isušiti i nadražiti kožu te je pogodan za sve tipove kože: od osjetljive i suhe do masne, mješovite ili normalne.”

Pored bakuchiola, esenciju Uchka kozmetike čine ručno pripravljeni ekstrakti samoniklog ljekovitog divljeg bilja koje se ubire na najčišćim lokacijama netaknute istarske prirode i to posebnom metodom ‘wildpickinga’zbog čega su proizvodi iznimno bogati efikasnim aktivnim sastojcima blagotvornog djelovanja na kožu.

VEZANE OBJAVE