Noon vikend getaway: Villa Dolina

Foto: villadolina.com

Kuća koja se smjestila u blizini Plitvica, s pogledom na dolinu i srne, idealna za bijeg iz grada.

Kada pričamo o promjenama, ne možemo zanemariti kako su nedavna događanja utjecala i na način na koji provodimo slobodno vrijeme. Ako se nešto pozitivno dogodilo u posljednjih devet mjeseci onda je to zasigurno više okretanje prirodi i odlazak iz grada vikendima. U studenom, koji je i dalje topao i pruža razne mogućnosti, istražite i one dijelove Hrvatske koji nisu samo uz more. Plitivce i Gorski kotar pružaju tolike mogućnosti kvalitetnog provođenja vremena i mentalnog odmaka od stresne svakodnevnice, puno više no što možda očekujete. Jedno od mjesta na kojem možete odsjesti je Villa Dolina, koja se nalazi svega nekoliko kilometara od Plitvičkih jezera, na kraju naselja Lipovača. U moru i tišini, sa sobama koje gledaju na beskrajnu dolinu i prirodu.

Kada stignete u Villu Dolinu prvo će vas obuzeti tišina. Ona tišina koju uvijek duboko udahnemo kada stignemo na odmor. Villu Dolinu osmislio je bračni par iz Zagreba, prvenstveno iz vlastitih afiniteta. Svoje slobodno vrijeme već niz godina provode u ovom dijelu Hrvatske, i to najčešće s društvom, pa su tako na kraju odlučili i pronaći zemlju za sebe. Izbor lokacije ispao je idealan. Osim što je Villa Dolina kuća na kraju naselja Lipovača, to znači da se s njezinih balkona pogled proteže u beskraj. Na prirodu i dolinu, a možda i srne koje će se često doći prošetati s mladuncima upravo ovdje. Villa raspolaže sa šest soba, a u prizemlju se nalazi zajednički prostor za odmor, s kuhinjom.

U kući se poslužuje i doručak, koji pripremaju sami domaćini. Sastoji se naravno od lokalnih namirnica i gastro favorita vlasnika iz okruženja, ali i od namirnica koje su donijeli iz Zagreba od omiljenih eko dobavljača. Tako će vas za doručak između ostalog dočekati sir škripavac s bučinim uljem, domaći džemovi, peciva od sira koja je ispekla sama vlasnica, i sve ono što doručak u dolini Plitvica čini idealnim.

 

Za sam početak možete se prošetati oko same vile, kratkom šetnicom koja će vas odvesti do potoka koji prolazi dolinom. Villa Dolina smještena je idealno i za niz drugih iskustava, poput – posjete Plitvičkim jezerima, Baraćevim špiljama, Dolini jelena, Kanjonu Korane i Rastokama. Što se tiče gastro ponude, kod domaćina je uvijek najbolje, ali u blizini je i poznati restoran Degenija s uistinu ok ponudom, kao i poznata Lička kuća. Osim toga, ako ćete provoditi aktivni odmor, nema sumnje da ćete uvijek naići na gastro rješenje koje vam je usput jer okolina Plitvica vrvi turističkim mjestima.

Za sam kraj, ako imate psa, nemate brige jer je Villa Dolina per friendly i time jedno od rijetkih mjesta koji prima pse u ovom dijelu Hrvatske. Svakako prije nego krenete u šetnje i razgledavanje provjerite gdje možete s njima (ako se odlučite za Baraćeve špilje s psima ne možete razgledavati šišmiše, a nisu dozvoljeni ni u Dolini Jelena), no postoji niz, niz drugih šetnica na kojima će uživati s vama.

VEZANE OBJAVE