Siječanj je idealan da počnete iznova po pitanju vašeg zdravlja i well beinga

Foto: Unsplash

”Prevencija zdravlja je nešto čemu bih dala posebnu pažnju i mislim da nam je jasnija nego ikada do sada s obzirom na vrijeme u kojem živimo.”

Sanda Koprivc-Varga ima poznatu adresu za biorezonancu u Zagrebu i bavi se njome preko jedanaest godina. Po zanimanju je molekularni biolog, dolazi iz područja medicine, nakon koje je odabrala put komplementane medicine, koja danas sve više i više dobiva na značaju. Prvo iskustvo odlaska na biorezonancu, a mogu vam reći iz prve ruke, je nevjerojatno. Ne samo da ćete dobiti odgovor na pitanja o vašem well beingu i zdravlju koja vas muče već neko vrijeme, već ova metoda donosi cjelokupnu sliku vašeg organizma, stanja, intolerancije na hranu, alergene, pa čak i emotivnog stanja. Toliko je nježna i neinvazivna, ustvari traži samo povjerenje u komplementarnu medicinu, za koje vjerujem da ga svi danas već imamo. Razgovor sa Sandom i uvod u biorezonancu učinio mi se idealnim za zatvoriti Noon temu ‘Početi iznova’, upravo jer smo s njome stigli u siječanj, vrijeme koje uistinu je za posvetiti se detoxu i krenuti iz nule. Svakako preporučam da pažljivo pročitate, a onda i zatražite svoj termin kod divne Sande! Link pronađite na kraju teksta.

N: Kada govorimo o biorezonanci kao metodi ustvari govorimo o činjenici da smo energetska bića. Možemo li to pobliže pojasniti, kako funkcionira energetsko tijelo i koliko je važno da je ono u skladu? 

S: Mi smo energetska bića na jako puno nivoa jer svaka najmanja čestica po sebi titra i ima frekvenciju, odnosno energiju. Kada dođete na biorezonancu i mirno sjedite za vrijeme testiranja, svejedno svaki organ titra svojom frekvencijom. Tijelo je kao odašiljač koji oko sebe stvara energetsko polje, tako da našu kožu ne treba doživljavati kao granicu našega tijela.  Odličan primjer za to je kad dolazite u interakciju s ljudima oko sebe i možete osjetiti kad je netko dobre ili loše volje, pa osjetite “vibru” kako druga osoba utječe na vas. Treba razvijati svjesnost utjecaja tih interakcija, pa zato i treba paziti s kime se družimo i stupamo u odnos. Dolazim iz zanimanja molekularne biologije, čija današnja istraživanja pokazuju kako nije ni nužno da obolijevamo od genetski predisponiranih bolesti od svojih predaka, već da promjenom stila života, stavova, prehrane, obrazaca funkcioniranja, možemo itekako utjecati na zdravlje i stanje našeg tijela i uma.  

To je nadasve zanimljivo, a ujedno je i  pokazatelj da je promjena uistinu u našim rukama, i više od samog fizičkog tijela. Nevjerojatno je koliko mi sami možemo utjecati na svoj život! Produkti smo svojih misli i osjećaja. Rad na sebi nije nimalo lak posao, no ključan je i nikad ne prestaje. Ipak, ubacite li u to malo znatiželje, duha, veselja i ne predbacujete si ako pogriješite, jer svi griješe, može biti i jako zabavno i jednostavno. 

N: Puno žena danas želi krenuti ispočetka kad se radi o njihovom zdravstvenom stanju, ili imaju neki problem (često reproduktivne i hormonalne prirode) s kojom se nose, pa kreću s promjenama prehrane, navika, korištenjemsuplemenata. Koliko je za početak važno da uopće znamo u kakvom smo fizičkom i mentalnom stanju?  

S: Žene su zaboravile na to koliko su moćne, ne mislim na neki agresivan ili napadan način, nego u svojoj nježnosti i blagosti koja je u samoj prirodi žene.  Živimo u vrijeme prevelikih ekstrema, u svijetu u kojem često muškarcima niti ne damo da dođu do izražaja i iskažu svoje prirodne osobine. Takvim načinom života gubimo pravu ulogu i mi i oni , a sve je tu pred nama, što nam treba. Većina mojih klijenata su žene koje su na prvu možda otvorenije za ovakvu vrstu dijagnostike, iako nam je i muška klijentela sve učestalija. Za djecu je pogotovo pogodna zbog potpuno bezbolnog pristupa. 

Čini mi se da su današnji stilovi prehrane postali poput trenda, baš kao i moda.  Moglo bi se reći da su došli do nivoa statusnog simbola, ako nisi na nekom režimu prehrane, kao da ne radiš i ne brineš dovoljno o sebi. Slično je i sa suplementima, gdje je od svega što se nudi, teško odabrati što nam zapravo treba.  To postane jako zanimljivo kada mi žene donesu svoje suplemente, što im uvijek savjetujem da učine, i onda kada vidimo jesu li oni uopće adekvatni za njih, zadržavaju li se u tijelu ili ih možda neki drugi suplement koji paralelno uzimaju, poništava.  

U većini slučajeva uopće nije potrebno toliko toga ili barem nije potrebno da ih se sve uzimate istovremeno. Važnije od toga je utjecaj na crijeva, s kojima sve počinje i završava kad se radi općenito o zdravlju. Njih često možemo i preopteretiti ili su toliko već opterećena da se dodaci prehrani uopće ne mogu ni apsorbirati, zbog čega je važnije za početak očistiti crijeva i napraviti bazu za dalje. Vrlo često je neophodno prvo  očistiti organizam kako bi on uopće bio spreman za daljnje korake. Time svakako ne odbacujem suplemente, oni nam u današnjem vremenu trebaju jer ne dobivamo dovoljno dobrobiti samo iz hrane i sve smo više izloženi toksinima koji jako opterećuju naš enzimatski sustav, ali uvijek treba provjeriti doprinose li našem organizmu ili se ne događa ništa. U većini slučajeva ne mogu naškoditi, ali mogu odmagati i ne donositi nam dobrobiti koliko bi htjeli. 

Nije lako od gomile informacija koje žene danas dobivaju naći pravi način brige za sebe, zato je važno ići korak po korak, a ne kretati sa svime odjednom. Imam puno klijentica koje se nose s izazovima reproduktivne prirode i biorezonanca im može biti ne samo vodstvo, već i podrška na njihovom putu ka ozdravljenju ili ostvarivanju trudnoće. Trudimo se biti podrška da sve to skupa lakše prolaze, fizički i psihički, pa čak i kad se radi o odnosima među samim partnerima. Tu se ponovno možemo vratiti na temu žensko-muške energije i moderne današnjice u kojoj žene ostvarujući sebe na svim poljima, naprosto ne stižu ostvariti trudnoću kada je biološki sat najpogodniji za to. Odgađanje rađanja je još uvijek jedan od najčešćih razloga otežanog začeća. Važno je osvještavati i balansirati tu energiju i podsjetiti se na dar ženstvenosti i prirode seksualnosti. 

N: Jesu li informacije koje nam daje biorezonanca sto posto točne, tj. možemo li se i na temelju čega osloniti na njih?  

S: Uvijek ima skeptika, i moram priznati da je to apsolutno normalno i nimalo ne zazirem od njih. I sama sam skeptik po prirodi. Uvijek me nanovo veseli kada se ugodno iznenade s informacijama o svom tijelu i kada zadovoljni napuštaju moj prostor. Biorezonanca najčešće samo potvrdi ono što su klijent ili klijentica već pretpostavili, ili se nakon toga žele još dodatno uvjeriti podudara li se biorezonanca s njihovim nalazima i sumnjama, koja u većini slučajeva ispadne jednaka. Razumljivo mi je da je ljudima biorezonanca malo neopipljiva i da im je često potpuno novo iskustvo. No, nakon jedanaest godina u ovom poslu i dalje uživam gledati odlične rezultate i zadovoljne ljude koji se vraćaju ili preporučuju naše usluge svojim poznatima.

Živimo u doba velikih promjena, pa se i stavovi prema komplementarnim pristupima mijenjaju, kao što se i ljudi mijenjaju. Ova cijela situacija s koronom je također mnoge ljude otvorila prema novim rješenjima i iskustvima. To ne znači da odbacujemo medicinu kao takvu, ovdje samo pričamo o prekrasnoj podršci medicini koja danas, mogu slobodno reći, jedna bez druge gotovo i ne mogu.  Komplementarna medicina važna nam je za to jedno održavanje na duge staze, kao i kod kroničnih oboljenja. U većini zamalja diljem Europe i svijeta, takav pristup liječenju je sasvim normalna stvar, pa čak i spada u neke pakete zdravstvenih osiguranja, što je dobro i za ljude i za medicinske ustanove koje su ionako već preopterećene. 

Moje zadovoljstvo je uvijek vezano na  zadovoljstvo mojih klijenata koji ponekad dođu na pregled zabrinuti i pomalo nesigurni, a onda odlaze s vidljivim olakšanjem na licu jer su napokon dobili svoj odgovor, odgovor na sumnje koje su imali i odlaze sa snagom da poduzmu nešto dobro za sebe i da se to može. Puno puta misle da je situacija puno gora nego što uistinu jest, pa im pomaže informacija da s nekim nekada i malim preinakama mogu riješiti svoj problem i da je rješenje u njihovim rukama, uz adekvatnu pomoć. 

N: S kojim problemima možemo doći na prvi tretman i kako on izgleda? Mislim da je važno napomenuti da se ovdje radi o potpuno neinvazivnom tretmanu. 

S: Tako je. Pri prvom dolasku uvijek kombiniramo dvije metodologije, a to su sken organizma Nes ProVision programom i testiranje biorezonancom. Naši aparati preko elektroda koje nemaju nikakve bolove, neugode ni senzacije, određuju prioritete i organske sustave s kojima bi se prvo trebali pozabaviti kako bi čovjeku što prije pomogli. Vidimo i kompletan mineralno-vitaminski status, provjerimo postoje li neka žarišta koja bi mogla biti uzročnici određenih problema. Zatim gledamo ima li opterećujućih faktora kao što su teški metali u tijelu, toksini mikroorganizama, kemijska opterećenja. Uz kompletno funkcionalno stanje organa i organizma, radimo i intoleranciju na hranu i alergene. Radi se provjera na  250 namirnica, a možete donijeti i nešto svoje što konzumirate i niste sigurni jeste li intolerantni na to. Možemo vidjeti i je li osobi potrebna i podrška u emocionalnom ili psihološkom djelu. Na kraju prvog susreta napravimo odmah i prvu terapiju i to bi bio neki ulaz u cijeli proces, koji je za svakoga individualiziran. 

N: Što te najugodnije ili najviše iznenađuje kod ove metode ili s čime su klijenti najviše iznenađeni kad se radi o biorezonanci, ako u obzir uzmemo njihov napredak/oporavak? 

S: Već nakon prve terapije, uglavnom uvijek osjete neku blagodat u smislu opuštenosti i rasterećenja. Daljnje terapije su vrlo često vezane na poboljšanje crijevnih funkcija , čije poboljšanje jako utječe na sveopće stanje svakog čovjeka. Bilo da je riječ o gastro problemima, koži, uranirnim infekcijama alergijama, autoimunim bolestima, hormonima. Prvo ćemo krenuti sa zdravljem crijeva da možemo krenuti dalje. Jedan od najčešćih prvih  povratnih informacija, vezane su na smanjenje umora, veću vitalnost, smanjenje bolova kao i opće zadovoljstvo.    

Kada govorim o zdravlju crijeva i crijevne flore, mislim na kompletnu sluznicu, koja se odnosi i na želudac, respiratorne puteve, kao i kožu. Ravnoteža mikroorganizama je ključna jer njih ima više u tijelu nego naših vlastitih stanica i nužni su za većinu naših bioloških procesa. Važno je uspostaviti ravnotežu tj. simbiozu koja donosi homeostazu. Primjerice, neke bakterije same proizvode vitamine za nas i naše tijelo radi za nas jako puno pozitivnih stvari i sve ima svoju ulogu. . Poanta je da sve stavimo u balans, a ne samo da se rješavamo stvari. Ne smijemo nikada zaboraviti da tijelo radi za nas, a ne protiv nas. 

N: Što bi voljela istaknuti o biorezonanci, a da imaš osjećaj da nije dovoljno iskomunicirano? Ili reći onima koji s biorezonancom možda već imaju iskustva, no gledaju što mogu još učiniti za sebe? 

S: Iako se već jedanaest godina bavim biorezonancom i informativnom medicinom, još uvijek se premalo zna o ovom pristupu zdravlju, a zbog toga postoji i zatvorenost određenih ljudi prema tome.  Mogu govoriti o svom iskustvu i rezultatima koji me nadahnjuju u svakodnevnom poslu i potvrđuju mi da sam izabrala pravi put. Često se pozivam na Nikolu Teslu koji je još davnih dana postavio baze biorezonance i govorio je da je frekvencijska medicina, medicina budućnosti. 

Mogla bih nabrajati niz prednosti i dobrobiti biorezonance; da je neinvazivna, rezultati dostupni odmah, nema ograničenja u dobi i nebrojen je spektar tegoba na koje je primljenjiva jer uvijek za cilj ima uspostavu prirodne ravnoteže svakog organizma individualno, bez obzira na dijagnozu o kojoj se radi. 

Prevencija zdravlja je nešto čemu bih dala posebnu pažnju i mislim da nam je jasnija nego ikada do sada s obzirom na vrijeme u kojem živimo. Biorezonancom zaista možemo puno toga spriječiti i prevenirati, a onda naravno, i lakše i brže liječiti. Posebno veselje mi čine mame kojima smo bili potpora za postizanje trudnoće, a sada dolaze sa svojom dječicom, tako da biorezonanca generacijski ide dalje. Imamo puno pacijenata koji dolaze i samo nekoliko puta godišnje ili kada osjete potrebu, kako bi  samo održavali svoje zdravlje koje smo postigli. Imamo sve više ljudi koji dolaze na post Covid tretmane i moram priznati da većina koja se redovito održavala, puno su lakše podnijeli i Covid, kao i njegove posljedice. Cilj nam je postići zdravlje i sreću svakog individualno i u tome uživamo svakoga dana. 

www.biorezonanca.com

VEZANE OBJAVE