Karmen i Iva iz Nevia centra: ”Manje je svakako više.”

Foto: Sanja Jagatić, Jelena Balić

Ljepota manifestira i ono kako se sami nosimo sa svojim izgledom.

U temi o pojmu ljepote nemoguće je bilo zaobići Nevia Centar, točnije njihove vlasnice Karmen i Ivu koje su uistinu predvodnice minimalističkog pristupa ljepoti, kako u Zagrebu, tako i u Hrvatskoj. Svatko tko je ikad posjetio Neviju zna koliko su obje iskrene, spremne na svaki otvoreni razgovor, ali i koliko pomno i polako pristupaju svakoj problematici. Kako smo otvorili ovu temu upravo zbog trendova koji trenutno vladaju, osobito kada se radi o invazivnim tretmanima, htjeli smo razgovarati s Ivom i Karmen te saznati što one, koje su u beauty biznisu toliko godina, uistinu misle o svemu tome. Kada i ima li potrebe za invazivnim tretmanima, kako možemo njegovati prirodnu ljepotu kod kuće, s kojim tretmanima možemo lijepo i njegovano starjeti i što one same prakticiraju – jer ih jako dobro znamo po apsolutno savršenoj koži. Slijedi jedan divan razgovor u kojem ćete uistinu pronaći niz odgovora za sebe.

N: Kako bi svaka za sebe definirala pojam ljepote?

I: Ljepotu kože definiram kao zdravu i njegovanu. No, gledam li širu sliku, za mene je ljepota definitivno nešto što dolazi iznutra, energija, način na koji osoba priča, gestikulira, način na koji se smije.

K: U estetskom smislu, za mene je to francuska ljepota. Prirodan i njegovan izgled, naglašavanje svega lijepoga što se na licu već nalazi naša su definicija ljepote i ono čemu težimo u Nevia centru. Koža uvijek vraća pruženu skrb i rezultira njegovanim izgledom. Sa osobnog aspekta, ljepotu vidim kao odraz svih naših stanja, unutarnjih i vanjskih. Odražava kako se nosimo sa životom, drugim ljudima i sa samima sobom. Manifestira i ono kako se sami nosimo sa svojim izgledom.

N: Nevia, kao i vi, ima jedan uistinu minimalistički pristup tretmanima i ljepoti, vodite li se mišljenjem ‘da je manje više’?

I: Apsolutno! Osobno i profesionalno sam mišljenja da nije uvijek nužno posegnuti za invazivnijim tretmanima kako bi se postigao rezultat. Prepoznajem posebnu snagu i ljepotu u ženama koje izgledaju njegovane bez da potpuno preoblikuju svoje lice. To i je naš posao i poziv – pomoći ženama u anti ageingu i njezi kože svojom ekspertizom. Iako mislim da nema ništa loše u tome da se na vašem licu, kroz njegovanu kožu, mogu iščitati godine, ako se ne osjećate ugodno s vlastitom slikom podržavam da u jednadžbu ljepote uvrstite i pokoji invazivni tretman.Baš zato u Nevia estetskom centaru anti-ageingu pristupamo integrativno kombinirajući neinvazivne metode, aparativnu tehnologiju i korekcije filerom i botoxom.

K: Moj je životni poziv na suptilan i neinvazivan način usporiti starenje i zadržati lijepu i njegovanu kožu. Ovom poslu sam posvećena gotovo 20 godina i fraza manje je više moj je imperativ od samog početka. U vrijeme kad sam počinjala invazivni tretmani nisu još bili toliko aktualni, tek su bili u povojima, ali već sam tad shvatila kojim putem želim ići i što želim pružiti svojim klijentima Lijepa je koža moja strast i moj poziv. Oduvijek sam zaljubljenica u pravovremeno i sustavno tretiranje kože i dnevno sam svjedok rezultata takvog pristupa. Pravilno odabranim proizvodima i tretmanima, prilagođenima pojedincu, možemo doći do nevjerojatnih rezultata.

N: Što mislite o današnjim trendovima u ljepoti, osobito Instagram trendovima, prepoznajete po svojim klijenticama koliko oni utječu na žene?

I: Instagram gledam kao koristan alat koji nas može inspirirati i educirati o skin care rutinama. S druge strane, razni trendovi koji se mijenjaju iz dana u dan mogu donijeti i neke negativne efekte pogotovo kod mlađe populacije. Mislim da bismo svi skupa sve Instagram objave trebali uzimati sa zrnom soli i razlučiti što je stvarno, a što filter. Pogotovo planiramo li se upuštati u kakve korekcije. Više sam se puta susrela s nerealnim očekivanja klijenata upravo zbog Instagrama, ali primjećujem pomake na tom polju i veselim se novom trendu prirodnosti.

K: Kad gledam Instagram objave uglavnom se pitam što je zapravo iza svih tih filtera i zadanih imperativa ljepote, odnosno trendova. Kako ta koža izgleda uživo? Je li stvarno ispod svega stoji lijepa i njegovana koža? I osjeća li se ta osoba jednako tako lijepo kad se ujutro pogleda u ogledalo? Trendovi se mijenjaju, to je normalno, ali za moj pojam ono što je lijepo je uvijek lijepo. Zato jesam zagovornica prirodne ljepote i francuskog ideala koji je trajan bez obzira na trendove. On uvijek izgleda lijepo i ostavlja isti snažan dojam.

N: Što žene žele danas, i u čemu možda najviše griješe kada se radi o njihovom pristupu ljepoti i njezi?

I: Žene danas sve više žele prirodnije stariti, a to je upravo filozofija koju Nevia zagovara od svog osnutka prije gotovo dvadeset godina. Budi se svijest o važnosti teksture kože, prirodnom sjaju i tonusu. Naše su se klijentice uvjerile u izvrsnost neinvazivnih metoda i sklonije su na taj način doći do rezultata. Danas žene manje griješe kad je koža u pitanju, često je problem samo u manjku informacija. Moj savjet ženama je da pronađu stručnjaka koji će ih kroz osobni pristup voditi na njihovom putu do njegovane kože. Uvjerili smo se da je u tom procesu neophodan individualizirani pristup i zato stavljamo poseban naglasak na posvećeno praćenje i skrb svake klijentice.

K: Primjećujem trend rasta osviještenosti kod žena i to već u ranim tridesetima. Razmišljaju dugoročno. Žele uglađeno i umjereno stariti, pomalo usporiti sat. U tom razmišljanju osvještavaju kako najbolje tretirati svoju kožu i sve su sklonije s punim povjerenjem prepustiti se rukama stručnjaka. S obzirom da je to od prvog dana misija i vizija Nevia centra, ispunjava me kad nam pruže priliku da ih svojim znanjem, dugogodišnjim iskustvom i inovacijama vodimo na tom putu. Taj osjećaj ispunjenja prerasta u sreću sa svakim rezultatom.

N: Jeste li za invazivne tretmane ili vjerujete više samo u redovitu i kvalitetnu njegu? Koliko su se trendovi po tom pitanju promijenili u posljednje vrijeme?

I: Jedno ne isključuje drugo. Bitno je napraviti dobar plan te kvalitetno i redovito odražavati kožu kako bismo invazivne metode sveli na minimum. U isto vrijeme sve ovisi o dobnoj skupini o kojoj razgovaramo. Krenete li na vrijeme s neinvazivnim tretmanima, redoviti tretmani i kvalitetna njega dugoročno će pružiti vrhunske rezultate. Ako je stanje kože takvo da zahtjeva ‘peglanje’ podržavam invazivnije tretmane, isključivo od strane stručnjaka koji će se maksimalno posvetiti i kroz osoban pristup kreirati plan te prilagoditi tretmane vašoj koži.

K: Nisam protivnica invazivnih tretmana. Postoje određene korekcije na licu kad je moguće jedino invazivnijim tretmanima postići željeni rezultat. Želite li se odvažiti na taj korak ne mogu dovoljno naglasiti koliko je sinergija tretmana ključna za uspješan rezultat. Aplicirati filer ili botox, u konačnici i napraviti face lifting puno je zahvalnije na tretiranoj i zdravoj koži. Ali, kao što sam već spomenula, svijest se u tom pogledu osjetno mijenja. Većina invazivnijim tretmanima pribjegava tek nakon isprobavanja svih neinvazivnih tretmana u dobi ‘kad više ništa ne radi’.

N: Kako same njegujete svoju kožu, što vam je najvažnije i koje korake ne preskačete?

I: U mojim godinama osnova je dobar kućni skincare koji uključuje redovito i temeljito čišćenje lica. Za mene je to najvažnija stvar, iako nikad ne preskačem niti jedan drugi korak. Kvalitetna i ciljana kućna njega može uvelike poboljšati stanje kože i biti izvrsna potpora tretmanima u centru i u tome sam pravi štreber. Dodatno, redovito odlazim na čišćenje lica, kure needlinga i radim blage kemijske peelinge. Ta tri tretmana održavaju moju kožu aktivnom, zdravom i, što je meni jako važno, djeluju na pore s kojima oduvijek vodim borbu.

K: Konzistentnost i ispravan odabir proizvoda i tretmana je ključ u njezi kože. Osobno nikad ne preskačem niti jedan korak jutarnje i večernje skincare rutine, za mene je to jednako kao i pranje zuba. Čišćenje, eksfolijacija, toniziranje i ciljana završna njega moja su svakodnevna rutina. Kad su tretmani u pitanju, na godišnjoj razini, ne preskačem kemijske pilinge, mezoterapije, masaže lica (SFL), njegujuće tretmane. To je baza na koju uvijek nadodajem nešto od jačih anti-age tretmana kao što su tretiranje laserima čija sam velika pobornica zbog prirodnog izgleda kože i rezultata koje tim tretmanima možemo dobiti.

N: Što bi rekle da kao žene moramo obavezno imati na umu kada se radi o starenju kože i anti age njezi?

I: Krenuti na vrijeme! Najvažnije je već u ranijoj dobi, kad još uvijek nemate značajnijih problema, osvijestiti važnost brige o svojoj koži. Svakodnevna kućna njega koja je prilagođena, koracima i proizvodima, vašoj koži osnova je od koje sve kreće. Današnjim razvojem skin carea dolazi do overloada informacija. Taj višak informacija ukrižan s različitim tipovima kože i problema rezultira s dosta bačenog novca, nepotrošenih bočica i manjkom rezultata. Stoga je od ogromne važnosti razgovarati sa skin care stručnjakom koji će vas pregledati, usmjeriti i pratiti.

Faktor na koji bih skrenula pažnju svih žena je da probamo ne biti preopterećene. Svi imamo dane i razdoblja kad nam je koža bolja ili lošija. I to je normalno. Dobra stvar je da će već jedan odlazak na masažu i hranjivu masku biti dovoljni za popravljanje stanja. Važno je i na vrijeme prepoznati i stopirati nedostatke kako ne bi prerasli u veće probleme. Detaljna analiza stanja kože, rano prepoznavanje i stručno usmjeravanje na prave tretmane i proizvode je ključ. Točno to je naša misija i točno to pružamo našim klijenticama na obje adrese Nevia estetskih centara.

K: Obzirom da sam već ozbiljno zagazila u 50-te iz poslovnog i privatnog iskustva mogu reći ne čekajte 50-te, ne čekajte ni 45-te da krenete nešto raditi sa svojom kožom. Menopauza i posljedice koje ostavlja na koži nemoguće je izbjeći. Na vama je da je dočekate više ili manje spremni.

Krenite već u dvadesetima s redovitom hidratacijom lica i obaveznim nanošenjem SPF-a, a nastavite u 30-ima kad ćete u dogovoru sa stručnjacima krenuti s tretmanima poput mezoterapije i kemijskih pilinga. U 40-ima, ovisno o potrebama i savjetima stručnjaka, nastavite s dodatnim anti-age tretmanima koji će targetirati i tretirati konkretan problem. Mislim da je bitno naći svoju adresu, svog stručnjaka koji će kroz individualni pristup i ekspertizu biti vaš suputnik na način da iz koraka u korak, iz tretmana u tretman dokazuje svoju posvećenost i rezultate vama vašem licu

VEZANE OBJAVE