Najbolja njega za suhu kosu koja je sklona elektricitetu

Foto: Pexels
Autor: Noon

Suha i reaktivna kosa može se obuzdati samo uz odgovarajuće proizvode.

Njega kose kod kuće uvijek ima svoje izazove, a zimi su oni najčešće kako kvalitetno i dobro isfenirati kosu te joj dati volumen i stil koji želimo. Činjenica je da to ne možemo postići samo osnovnim proizvodima za njegu, no opet ne želimo ni opteretiti kosu s preteškim proizvodima jer će to izazvati suprotni efekt.

Kada su hladne temperature u pitanju na kosu najviše utječe promjena vlage u prostoru, kao i odjeća koju nosimo ili modni dodaci koji nas griju, a istovremeno štete našoj kosi i čine ju osjetljivijom. Zato pravilnom njegom možemo smanjiti te utjecaje j i učiniti kosu sjajnijom i zdravijom nakon svakog pranja. Kosa, baš poput naše kože, najviše pati zbog nedostatka hidratacije.

Kako odabrati odgovarajući šampon, a kako masku za kosu?

Jedan od najboljih savjeta i jedan od najboljih odgovora za ovo pitanje je da odabir radite na temelju poznavanja svoje kose. Dakle, šampon za pranje kose možete izabrati po tipu vašeg tjemena, a masku za kosu po problematici vaših vrhova. Ako se nosite sa suhim i osjetljivijim tjemenom ili masnim – pronađite najbolji šampon za tu vrstu problematike. I ne bojte se paralelno koristiti više šampona, kosa voli različitu njegu i često se zasiti proizvoda.

Maska za kosu neka bude dovoljno hranjiva za vaš tip kose i svakako nemojte zaboraviti zlatno pravilo, a to je da masku na kosi morate držati barem i minimano pet minuta. Hoće li to biti za vrijeme tuširanja ili ćete ju umotati u ručnik na neki dulji period, odlučite sami. No, faktor vremena svakako nemojte zanemariti.

Jako suha kosa

Kada imate jako suhe vrhove ili se radi o bojanoj kosi, masku možete ostaviti i preko noći ili se poslužite s više proizvoda za hidrataciju istovremeno. Nakon šampona za kosu koji odgovara vašem tjemenu, nanesite šampon za suhu kosu, zatim masku, a kasnije i regenerator u spreju. Cijelu situaciju olakšat će vam ako kosu raščešljate pod tušem, kasnije će biti puno lakše stilizirati ju.

Nemojte se bojati koristiti više proizvoda u istoj njezi, ako su oni kvalitetni, neće otežati vašu kosu

Feniranje i oblikovanje

Na razinu hidratacije najviše će možda utjecati to koje sušilo koristite, kao četku za oblikovanje. Danas postoji uistinu velika ponuda vrlo kvalitetnih uređaja i važno je odabrati onaj koji će pomoći vašoj kosi da zadrži sve beneficije koje su joj pružili proizvodi za njegu. Nemojte zanemarivati ovaj korak i oslanjati se na brza rješenja za sušenje kose. Odaberite sušilo ili grijanu četku koja će pridonositi zdravlju vaše kože jer to može učiniti čuda za njezinu ljepotu i sjaj.

Najbolje maske za suhu kosu

Maska za suhu kosu treba biti dovoljni hranjiva no opet i blaga prema vašoj kosi, bez da ju optereti ili da se teško ispire. Ona je uvijek hranjivija od regeneratora, osobito zimi i osobito ako imate bojanu kosu ili pramenove. Nanesite je na cijelu dužinu, raščešljajte i zamotajte u ručnik na deset do petnaest minuta. Možete ju i smotati u punđu uz pomoć kopče za vrijeme tuširanja kako bi joj dali dovoljno vremena da upije proizvod. Masku ne zaboravite dobro isprati, a pri kupnji birajte onu za jaču hidrataciju.

U nastavku smo izdvojili nama omiljene brendove i njihove proizvode na koje se možete osloniti ove zime.

VEZANE OBJAVE