Najbolji clean SPF proizvodi po izboru Noona

Foto: Instagram @soleil_toujours @coola

Neodoljivi, mirisni, učinkoviti i najvažnije – sigurni za vašu kožu i zdravlje.

U vremenu kada nam je svima jasno da se zdrav način života ne sastoji samo od zdrave prehrane, redovitog vježbanja i clean beauty proizvoda koje stavljamo na kožu, svakako obratite pozornost i na proizvode te brendove za zaštitu od sunca koji su clean. Radi se o proizvodima sa SPF-om koji ne sadrže nijedan od sumnjivih sastojaka koji su upitni za vaše zdravlje, a koji se obično nalaze u konvencionalnim kozmetičkim proizvodima. Neki od tih sastojaka su ftalati, sintetički mirisi, triklosan, parabeni, PEG, formaldehid, SLS i etanolamin.

Clean kozmetički proizvodi su proizvodi koji su transparentni sa svojim sastavom i ne pokušavaju zamaskirati svoj proizvod sa riječima poput eko ili 100% prirodno. Clean proizvodi su jednostavni. Čisti su i sigurni za vašu kožu jednako kao što su čisti i sigurni za našu planetu. Mali koraci poput uvođenja clean kozmetike u vaš skincare ritual čine mnogo za ekologiju i održivost.

Znamo da postoji bezbroj SPF proizvoda koji nam se svakodnevno ušuljaju na društvene mreže, ali ponekad nismo sigurno koji proizvod izabrati i koji je proizvod odgovarajući za našu kožu. Upravo zbog toga vrijedi pogledati razlike u sastavu konvencionalnih SPF krema i onih koje su clean.

Kada birate SPF za sebe obratite pozornost na tri sastojka koja su najproblematičnija: oktinozat, oksibenzon, i homosalat. Ta tri sastojka su dokazano toksična i osim što su povezani sa alergijama, endokrinološkim tegobama i hormonalnim promjenama, štete i koraljnim grebenima. Clean SPF kreme u sebi imaju cinkov oksid koji štiti kožu od UVA i UVB zraka kreirajući fizičku barijeru između vaše kože i sunca bez upotrebe toksina.

Za vas smo izdvojili sedam clean SPF proizvoda uz koje se možete osjećati sigurno.

VEZANE OBJAVE