Naučite raditi koktele koji podržavaju vaš well-being

Radionica brenda Materia matcha i poznatog koktel majstora.

Najnoviji hit u svijetu miksologije su funkcionalni kokteli, oni koji podržavaju zdravlje i pomažu nam u održavanju visoke kvalitete života. I tu se sjajno uklopila matcha – namirnica koja je izuzetno svestrana i nutritivna, prepuna antioksidansa, aminokiselina, vitamina i minerala.

Pridonosi funkcionalnosti svakog pića s kojim se kombinira, s obzirom na njezino blagotvorno djelovanje na čitav organizam – pospješuje rad mnogih organa, pomaže u čišćenju toksina, opušta moždane valove i detoksicira naše tijelo, a uz sve to pruža predivnu energiju poznatiju i kao calm euphoria’.

Well-being brend Materia i koktel majstor Denis Vlahovac (Cocktail Empire) osmislili su koktel radionicu na kojoj možete naučiti kako jednostavno pripremiti koktel koji je ukusan, zabavan i zdrav!

Matcha je s lakoćom našla svoj put do srca obožavatelja diljem svijeta. Od japanskih ceremonijalnih čajnih ceremonija iz 9. stoljeća, čiji je bila neizostavan dio, preko matcha latte i iced matcha verzija sve do najnovije uloge u modernoj miksologiji i vrućih trendova u koktel industriji.

Materia Matcha je ultimativna zvijezda radionice i neizostavan sastojak čak četiri pića koja su se pripremala tijekom trajanja radionice. Polaznici su za početak učili kako pravilno pripremiti matcha latte u toploj verziji, sa zobenim mlijekom i malo meda. Ovaj napitak idealna je zamjena za kavu, jer sadrži prirodni kofein i daje energiju, a ima kremastu konzistenciju i slične je teksture kao kava.

Nakon toga slijedio je prvi, bezalkoholni koktel Cosmic – osvježavajuća kombinacija matche, đumbira, jabuke i limuna. Ljudi sve više postaju svjesniji važnosti zdravog načina života, kao i utjecaja svojih odluka na tijelo i um, tako da su bezalkoholni kokteli, poput Cosmica, u velikoj uzlaznoj putanji.

Life So Sweet prvi je od dva alkoholna koktela s radionice, a sastoji se od matche, gina, hibiskusa, jabuke i limuna. Jednostavan za pripremu, a vrlo ukusan i neobičan, ovaj svjež proljetni koktel idealan je za nadolazeće tople dane i različite svečane prilike u kojima želimo popiti nešto fino, zdravo i drugačije. Wild Thing osmišljen je za one sklonije intenzivnijim okusima, s obzirom na đumbir koji se prilično osjeti, a od sastojaka tu su još matcha, votka, mineralna i menta. Osim u koktelima, polaznici radionice su uživali u slasnim zalogajima iz Noel Bread and Deli, popularne zagrebačke craft bakery.

Sa željom da ljudima ponude novu i uzbudljivu dimenziju kreiranja koktela, Materia i Cocktail Empire osmislili su radionicu koja će se održavati dva puta mjesečno. Super ideja za provesti zabavno after-work poslijepodne s kolegama s posla, proslavu rođendana s curama ili organizaciju boutique teambuildinga.

VEZANE OBJAVE