Knjiga Woman Code napokon je dostupna i na hrvatskom jeziku

Foto: PR / @kuzivancija

Najpoznatija knjiga za žensko zdravlje stigla je u Planetopiju.

Žene koje su je pročitale – obožavaju Alisu Vitti. Žene koje nisu – trebale bi. Alisa Vitti začetnica je svojevrsnog pokreta, stila života po ‘Woman Code’, knjizi koja nije samo to, već svakodnevno vodstvo kroz niz problema i izazova ženskog reproduktivnog sustava. Kako to obično biva, ovakve ‘must read’ knjige nastanu zbog osobnog iskustva autora, no ne zaboravite da je Alisa Vitti nutricionistica i stručnjakinja za žensko hormonalno zdravlje koja sve o čemu piše temelji na istraživanjima.

Ovim načinom prehrane, nošenja sa stresom, pristupa životu, riješila se svoje problematike policističnih jajnika, no nije posvećena samo toj temi već općenito prirodnoj regulaciji hormona, mentrualnog ciklusa, problemima s nepolodnošću, endometriozi i još nisu izazova s kojima se nosimo kao žene. Možda ste ju već zapratili na Instagramu (ako niste preporučamo). Možda već imate njenu aplikaciju MyFLO (ako nemate preporučamo), a možda ste već i pročitale njenu prvu knjigu i bestseller WomanCode. Ako ste među poznavateljicama njenog rada, od sada knjigu možete kupiti i u Hrvatskoj i na hrvatskom jeziku, i to u Planetopiji i na stranici Planetopija.hr. Ako ne, svakako ju uzmite u ruke ili poklonite nekome kome znate da će pomoći.

Vitti se na svom primjeru uvjerila kako za značajno poboljšanje zdravlja nisu uvijek potrebni lijekovi, već ključ hormonske ravnoteže leži u prehrani i životnom stilu, a brojnim je ženama pomogla da postignu isto. Ovaj protokol uključuje stabiliziranje razine šećera u krvi, njegovanje nadbubrežne žlijezde, jačanje organa za eliminaciju, uravnoteženje menstrualnog ciklusa te aktiviranje ženske energije, što svakoj ženi može značajno poboljšati zdravlje i kvalitetu života.

Alisa Vitti niz se godina borila sa simptomima sindroma policističnih jajnika. Posjeti liječnicima nisu joj ni najmanje rasvijetlili kako da se bori s neredovitom mjesečnicom, prekomjernom tjelesnom težinom, aknama, iscrpljenošću i depresijom, pa je počela proučavati tradicionalnu kinesku medicinu, endokrinologiju, kronobiologiju i funkcionalnu prehranu. Upravo se na spoju tih područja temelji njezin protokol WomanCode koji ima tri primarna cilja: regulaciju mensturalnog ciklusa, očuvanje i povećanje plodnosti te obnavljanje i osnaživanje libida.

Alisa Vitti je funkcionalna nutricionistica i stručnjakinja za žensko hormonalno zdravlje. Osnivačica je kompanjie za hormonalno zdravlje FLO Living i autorica knjige Ženski kod. Diplomirala je na Sveučilištu John Hopkins i Institutu za integrativnu prehranu.

VEZANE OBJAVE