Kako produljiti trajnost omiljenih odjevnih komada?

Kad brinemo o svojoj odjeći i održavamo njenu kvalitetu, više uživamo noseći ju.

Svi imamo omiljene odjevne komade kojima se uvijek volimo vraćati i žao nam je kad oni izgube na svom ‘novom’ izgledu. Tada često posežemo za shoppingom i kupujemo ono što možda već i imamo u svom ormaru. Vjerojatno ste primjetili da kada odlazite u shopping, ili ga obavljate online, često gledate sličnu odjeću koju već imate. Naime, žene nose samo dvadeset posto svoje garderobe, dok ostatak vremena provedemo u potrazi za onim što možda već i posjedujemo, no ti komadi iz nekog razloga ne zadovoljavaju u potpunosti naše potrebe. Kako bi živjele održivije, moramo krenuti od svog osobnog stila. Dopustiti si povremene izlete u kupnji trendi komada i onih koji nas vesele, no zadržati svoju bazu s naglaskom na kvalitetu, a ne kvantitetu.

"

Kako bi živjele održivije, moramo krenuti od svog osobnog stila.

"

Osobni stil gradi se godinama, a kao i u svemu drugome u životu, radi se o poznavanju sebe. Sjećate li se kad bi imali neki odjevni komad koji biste najradije nosili svaki dan? Pa mu se vratite u svakoj prigodi u kojoj se želite osjećati privlačno i samopouzdano? E to je osjećaj kojem bi bilo najbolje težiti. I sad zamislite da baš svaki komad, ili većina vaše odjeće, probuđuje te osjećaje u vama.

Tu se najčešeće radi o komadima koje ste kupili onako usput, a ispali su savršeni, ili komadima koje ste promatrali jako dugo, pa si ih napokon priuštili i dodali svojoj garderobi. Takvim komadima uvijek se vraćamo, dok neke – na koje su nas najčešće ‘nagovorili’ Instagram profili ili modni portali, gledamo i pitamo se što da uopće radimo s njima. U današnjem užurbanom ritmu često zaboravljamo i da briga o odjeći itekako produljuje njen izgled. Kada pazimo kako peremo, glačamo i slažemo svoju odjeću, održavamo njen luksuzan izgled i možemo ju nositi u nebrojeno prigoda.

Osim toga, pri samoj kupnji odjeće, pročitajte od kojeg je materijala napravljena, to će vam odmah dati do znanja na što možete računati, hoće li vam je biti prenaporno održavati i hoće li to uistinu biti komad na koji ćete se moći osloniti. Zatim, pripazite na smjernice za pranje i sušenje vaših novih komada. Kada malo bolje razmislite, i tu se radi o svojevrsnom usporavanju, marenju za nečime što vam je drago i na što se potrošili svoj novac za koji ste radili te njegovanju svog stila i fizičkog izgleda. Kada odjeća izgleda njegovano, i vi samim time izgledate elegantno. Kako brinemo o njoj možemo to usporediti s bio kojim drugim rutinama u svom životu koje utječu na njegovu kvalitetu i odgovaraju na pitanja koje su naše vrijednosti.

Jasno je da je vrijeme danas najdragocjenija vrijednost te upravo zato ne želimo gubiti ga već ga iskoristiti za nama najljepše stvari. Glačanje je zasigurno jedna od onih aktivnosti koja najčešće uzima previše vremena i nikad nismo raspoloženi za njega. Zato glačanje na paru sve više dobiva na popularnosti, osobito u ovim danima kada smo najčešće na putovanjima i koristimo godišnji odmor.

Glačanje na paru ne donosi samo benificije da odjeća bude lijepog izgleda, Philips Steamer 7000 osvježava garderobu te ubija i 99,9 posto bakterija. Što znači da možete bez straha izvuči iz ormara neke od omiljenih komada koje možda niste nosili jako dugo, ili čak posegnuti za nekim second hand komadima jer će Philips Steamer 7000 uništiti bakterije, ali i pružiti joj svjež i njegovan izgled. Glačanje čini lakim, brzim i učinkovitim, što svi želimo, a tehnologija OptimalTEMP osigurava peglanje bez straha od pregorijevanja odjeće. Spreman je za upotrebu u samo 30 sekundi, a velika prednost je njegov dizajn koji ima pomičnu glavu zbog koje je moguće okomito i vodoravno glačanje.

Isto tako ovo je dizajn koji će se svidjeti svim estetama jer je minimalistički i kao takav nije smetnja u prostoru. S lakoćom ga možete ponijeti sa sobom na putovanja i brinuti o svojim omiljenim komadima i kada niste kod kuće. Njegova parna ploča ima šiljasti vrh tako da se mogu jednostavno izglačati i nabori na odjeći, uz iznimnu preciznost u područjima koje je teško dohvatiti.

"

Kada pazimo kako peremo, glačamo i slažemo svoju odjeću, održavamo njen luksuzan izgled.

"

S Philips Steamer 7000 posebno ćete moći brinuti o ljetnoj odjeći, materijalima poput pamuka, lana ili micromodala. Idealan je za haljine koje svi najviše volimo nositi ljeti, baš kao i za prozračne košulje te hlače širokih nogavica. Zbog njegove brzine i učinkovitosti možete ga doslovce koristiti par minuta prije izlaska.

S ovim uređajem i kvalitetnom brigom o odjeći ne pridonosimo samo održivosti i boljem sutra, već direktno mijenjamo vlastiti lifetyle, kao i vlastite stavove prema stilu, shoppingu, povodljivosti za površnim. Pandemija nas je jako dobro podsjetila na to koje su prave vrijednosti te kako se okrenuti sebi. Vrijeme je da se zamjena s novim transformira u ulaganje u već postojeće i da sve, pa tako i moda, dobije dublji smisao. Ako i pogledamo modu te kako se ona razvijala kroz povijest, kao i osobni stil, postane vrlo brzo jasno kako je sve stvar osobnosti i vlastitog pečata u onome što nosimo. Isto kao što su najvažniji brendovi mijenjali okolnosti, davali više slobode ženama i na kraju dana, mijenjali živote. Brigom o odjeći koju već posjedujemo, ‘reciklirajući’ modne kombinacije koje obožavamo nositi, činimo veliki i važan korak naprijed za cijelo društvo.

VEZANE OBJAVE