Jeste li čuli za švedski brend Chimi?

Foto: Optotim / @chimi
Autor: Noon

Prva održiva kolekcija brenda s vječnim dizajnom koji već neko vrijeme pratimo.

Možda još niste čuli za švedski brend Chimi, ali ako pratite skandi dizajnere i njihovu estetiku, moguće je da ste ga već i isprobali. Pa evo da vas kratko prisjetimo.

Chimi je osnovan 2016. godine u Stockholmu s idejom stvaranja odjeće i modnih dodataka dizajniranih za ljude koji vole hrabar dizajn. Da bi pomirili svaki aspekt aktivnog života kolekcije su im jednostavne, ali pomalo i futurističke, dok je u fokusu nosivost i estetska dugovječnost. 

Danas kada je mnogima važno što kupuju i koliko kupuju, važno je da to traje i da ima neku dodanu vrijednost. U novoj Chimi kolekciji to je održivost, koja transformira njihovu postojeću Core kolekciju interpretirajući klasične oblike. 

 

Nova održiva kolekcija

Predstavljeno je dvanaest novih modela od kojih je svaki dostupan u osam zemljanih boja, a uvedena je nova značajka koja uključuje modificiranu debljinu i zakrivljenost, hrabrije rezove te linearne spojeve. 

Cijela kolekcija je ručno izrađena od 42 posto drvne celuloze i 28 posto reciklirane plastike. Možda na prvi pogled ona izgleda kao i sve druge, ali je bitno istaknuti da je ugljični otisak tri puta manji po svakom izrađenom okviru.

Da bi funkcionirao kao komponenta, plastični otpad se mora razgraditi na molekularnoj razini i to je upravo ono što inovativna tehnologija kompanije Eastman radi. Zahvaljujući novom načinu recikliranja, danas je moguće proizvesti acetat visoke kvalitete s puno manjim ugljičnim otiskom. 

Zanima li vas još malo informacija o Chimi modelima, bit će vam zanimljivo kako se njihov model mačkastih okvira 06 našao i u seriji The Crown u kojoj ih je nosila Elizabeth Debicki kao Lady Di, što je oduševilo fanove brenda. Taj njihov klasičan model s pomakom odličan je primjer spoja dizajna na koji se uvijek možete osloniti, a izgleda glamurozno i cool u svim prigodama.

Ako ste u potrazi za novim sunčanim naočalama ove sezone koje su nosive godinama, uvijek izgledaju dobro, a uz to su kvalitetne i održive, u nastavku vam donosimo pogled na njihovu novu kolekciju.

Istražite sve nove modele u Optikama Optotim.

VEZANE OBJAVE