Well-being navike: Ines Heli

Foto: @ines.heli / Mateja Vrčković
Autor: Noon

”Uspjela sam postaviti svoju naviku ”trenutka samo za sebe” vrlo rano ujutro. Neovisno o gradu u kojem živim.”

Ines Heli bila je jedna od prvih žena s kojom smo radili Noon intervju. Tada je njena lokacija bio Zagreb iako je već dugo njegovala parišku estetiku, kao i odličan osobni stil na svom Instagram profilu. Jedna od naših najpoznatijih modnih influencerica, od prvog dana vjerna istoj estetici neovisno o trendovima, nedavno je zagrebačku adresu očekivano zamijenila – onom pariškom.

Ines sada živi i radi u Parizu, gradu koji je već i prije samog preseljenja smatrala svojim domom jer su je posao, ali i životne okolnosti, nekako oduvijek odvodile tamo. Kako je bila jedna od prvih gošći u našoj intervju rubrici, sada je potpuno prirodno i da bude prva gošća naše nove well-being rubrike u kojoj doznajemo na koje sve načine poznate žene danas brinu o svom fizičkom i mentalnom zdravlju.

"

Svakodnevni život u Parizu je potpuno drugačiji od onoga što vidimo na Instagramu.

"

N: Koje su tvoje well-being navike u Parizu, imaš li uopće vremena za njih?

I: Svakodnevni život u Parizu je potpuno drugačiji od onoga što vidimo na Instagram storyjima ili u kratkim turističkim posjetima koji se obično odvijaju u idiličnim uvjetima. Grad je velik, vrijeme jednostavno teče drugačije. Osobno, trebalo mi je skoro godinu dana da se prilagodim novom načinu života, koji je daleko od udobne zone na koju smo navikli u Zagrebu.

Tako i neki well-being ovdje ima potpuno drugačiji oblik od očekivanog – moraš ga pronaći za sebe usred radnog dana ili si unaprijed rezervirati neki termin u tjednu, kada ti to posao dozvoljava.

N: Kako izgledaju tvoja jutra?

I: Uspjela sam postaviti svoju naviku ”trenutka samo za sebe” vrlo rano ujutro. Neovisno o gradu u kojem živim, oduvijek sam imala naviku buditi se ranije, zbog čega žrtvujem kasne večere i izlaske (s iznimkama). Tako da moje jutro započinje najkasnije u šest sati, iako počinjem raditi tek u 10.

To je zato jer je za mene najljepši dio dana kada ustajem, kada si napravim espresso i – vratim se u krevet. Ne, ne meditiram i ne radim ništa posebno nadahnjujuće, jednostavno imam vrijeme za sebe minimalno pola sata.

N: Što te inspirira u svakodnevici?

I: Možda ovo nije tako zanimljiv odgovor, ali trenutno me najviše inspiriraju ljudi s kojima sam okružena. Ovdje imam priliku raditi s ljudima iz cijelog svijeta, tu je mnogo kultura i različitosti koje su zaista inspiracija u svakom smislu te riječi.

N: Kako provodiš vikende, što voliš raditi da te opušta i čini sretnom?

I: Kada sam se tek preselila u Pariz bila sam izvan sebe i pod velikim stresom od same promjene, ali pronašla sam jedan ne tako poznati pariški park nedaleko od mog stana u 11. arondismanu gdje bih odlazila svake nedjelje i samo šetala. To je tada bila moja sigurna zona. Danas nemam toliko vremena i vikende uglavnom provodim s ljudima koje već dugo poznajem, ali i koje sam tek upoznala – uživam u gradu, restoranima i svemu što Pariz pruža.

N: Kako izgleda tvoja prehrana, pridaješ li pažnju onome što jedeš?

I: Pazim što jedem, ali ne do te mjere da imam strogu prehranu; jedem ono što mi tijelo traži, izbjegavam šećer i ne jedem ”junk food”, što ne znači da ponekad ne posegnem za tim. Budući da redovito vježban, nastojim unijeti obilje proteina jer sam genetski sklonija mršavosti i ne želim izgubiti kilograme, već naprotiv. Također, pazim na svoj želudac jer se pokazalo da to pozitivno utječe na moje opće zdravlje te na izgled kože i kose.

N: Na čemu bi voljela poraditi kada je u pitanju briga o sebi?

I: Voljela bih poraditi na navici čitanja. Negdje sam ju izgubila u ludom tempu koji vodim posljednjih nekoliko godina. Kada čitam, vrijeme mi drugačije teče i to mi se sviđa; taj osjećaj ugode koji imam dok sam koncentrirana samo na knjigu mi neopisivo nedostaje.

Imam mozak koji radi toliko brzo u više smjerova da se ponekad zabrinem za vlastito mentalno zdravlje. Čitanje mi je uvijek bilo bijeg i lagano se vraćam toj navici.

VEZANE OBJAVE