Ako vas preplavljuje anksioznost, kreće odlična intenzivna radionica

Foto: Unsplash / Pexels
Autor: Noon

Anksioznost je ovdje i kada vam treba i ne treba?

Integrativne terapeutkinje s dugogodišnjim radom i iskustvom na temu anksioznosti i napadaja panike, Kaya Sertić i Helena Šunjić, pripremile su intenziv koji će vam pomoći osjetiti unutarnji mir i osnažiti se da možete živjeti svoj život.

”Anksioznost i napadaji panike simptomi su određenih povreda kojima je baza još u najranijem razvoju. Oni su se utkali kao mehanizam kojim se naša psiha rasterećuje, a javljaju se na svim razinama, uključujući onu fizičku. Iako se ne možemo vratiti mijenjati prošlost, apsolutno možemo stvoriti i izgraditi nove mehanizme bivanja i funkcioniranja i samim time i novu bazu – novo i sigurno tlo pod nogama.”, objašnjavaju Kaya i Helena. A ako vam je ponekad teško proći dan – od izlaska iz kuće, do razgovora s ljudima, stalnih briga i misli koje proganjaju, znojnih dlanova, ubrzanog pulsa, isprekidanog daha ili treskavice u tijelu – ili je anksioznost vaš tihi suputnik u pozadini koji se povremeno javlja, ovo je vikend radionica za vas.

”Anksioznost i napadaji panike imaju jake fizičke simptome, a i sami znamo kako nam se život od tih simptoma suzi i ne dozvoljava da živimo punim plućima. Nakon dvije sezone online treninga snage i sigurnosti, odlučile smo se za korak dalje, kako bi u kratkom vremenskom roku s polaznicima prošle praktične iskustvene vježbe te stvorile nova iskustva i uvježbale nove načine življenja.”

Na ovom intenzivu fokus će biti na:

– fizičke, emotivne, psihološke vježbe osnaživanja psihe, emocija i tijela i jačanje sigurne baze.

– građenje resursa za nošenje sa svakodnevicom.

– praktično istraživanje vlastitih uzroka svoje anksioznosti i dovođenje podrške i transformacije starih iskustava.

– dublje upoznavanje snage svoje anksioznosti, kako ju koristiti kao vlastitu moć u svakodnevici.

– vježbe, tehnike i alate osnaživanja koje nosite doma.

– upoznavanje vlastitih kvaliteta i dovođenje vlastitog potencijala u život.

Intenziv se sastoji od predavanja i praktičnih vježbi, a teme kojima će se baviti su uzroci i simptomi –  izgradnja ili ojačavanje vlastitih resursa te njihovo mapiranje, uvježbavanje asertivnosti i pozitivne agresije, nošenje s emocijama, energetsko-fizičkim vježbe za izgradnju psihološko-emotivne snage i osjećaja iste u tijelu, razumijevanje nervnog sustava, utjecaja hormona i bioloških faktora te pregled vlastitih, navika u tom kontekstu, anksioznost i ostali strahovi (strah od mraka, bolesti, smrti), sigurno bivanje u odnosima, vlastita bol, dublja svrha povreda i simptoma.

Bez obzira na to jeste li se bavili ovim temama ili ne, program će biti fokusiran na iskustveni rad kroz praktične vježbe te fokusiran na vaš sljedeći korak unutar njih.

Na ovom intezivu dobit ćete:

– stručno vodstvo, terapeutkinje specijalizirane za ove teme.

– individualizirane tehnike za pomoć u nošenju sa simptomima.

– dublje razumijevanje vlastite povijesti i kako ju koristiti kao vodstvo.

– duboko razumijevanje anksioznosti.

– praktične alate i strategije koje ćete moći promijeniti u svakodnevici.

– savladavanje okidača anksioznosti i uvježbavanje alata za nošenje s njima.

– individualni plan integracije za period od sljedećih šest mjeseci.

– stvaranje novih navika.

– rad u sigurnom okruženju.

Radionica će se održati od 12. do 15.10.2023., u Hotelu Laurus u Opatiji, a više informacija o sudjelovanju i prijavama možete pronaći na linku: www.movewithkaya.com.

VEZANE OBJAVE