Nova tema o kojoj pričamo: Svestranost

Foto: Unsplash/@mathilde-langevin/@zhouxing-lu

Svestranost danas nikome nije nepoznati pojam. Sve smo realno, svestrane. Neovisno je li samo multitaskamo ili se uistinu bavimo s više različitih poslova svakodnevno

Dok su nas u nekim prijašnjim vremenima odgajali da se opredijelimo za jedno, danas je potpuno normalno da jedna osoba živi i radi od više paralelnih zanimanja. U tome su posebno vične žene, poznate multitaskerice, žene koje uvijek žive s bezbroj otvorenih tabova. Iako su neka istraživanja pokazala da multitaskanje nije najbolje za mentalno zdravlje, kao ni razinu stresa s kojom se zbog njega nosimo, znate i same koliko ga je teško izbjeći.

No, biti svestrana može biti i ljepota života, kao i pravi antistres. Neke žene tjedne provode u uredima korporacija, a vikendima kao kuharice u restoranu. Druge pak, paralelno vode svoj brend nakita, kao i blog o hrani. Sve više i više nas pronalazi ravnotežu u nekoliko zanimanja, hobija ili poslova i to je na kraju budućnost prema kojoj se svi krećemo. Baš kao i rad od kuće u kombinaciji s odlaskom u ured.

O čemu sve možemo pričati kada se radi o svestranosti? Noon će ugostiti žene koje su pronašle ravnotežu upravo u takvom stilu života, a razgovarat ćemo i sa psihologicama koje će vam možda olakšati ako se trenutno možda ne snalazite u kombiniranju više poslova ili hobija. Kao žene danas igramo toliko uloga koje mogu biti i itekako ‘overwhelming’, a poanta je da u njima i uživamo. Zato se posebno veselim ovoj temi koja nam je svima zajednička i pričama koje uskoro dolaze! Kako u svijetu koji ima toliko toga za ponuditi, a vi imate i toliko toga za dati, pronaći rješenje za zdravi svakodnevni ritam, obveze, ali i vrijeme za sebe koje je jednako važan sastavni dio života.

VEZANE OBJAVE