It all – Starts In Vis

Foto: @letimweddings / @markovodanovic

Maja i Puri stvaraju najljepše evente na otoku Visu. Dvije kreativke zaslužne su za dvije najljepše lokacije na otoku Visu – restoran Lola i Frutariju.

Iako se gasi ljeto, ono je isto tako donijelo i mnoge nove priče koje je potrebno ispričati. Maju i Puri poznajem godinama i ove dvije kreativke zaslužne su za dvije najljepše lokacije na otoku Visu – restoran Lola i Frutariju. Ovog ljeta krenule su zajedno u kreativni pothvat i pokrenule Starts in Vis – usluge organiziranja vjenčanja, evenata i posebnih večera na otoku Visu. To je samo opisano ovako ‘u šturo’, no istina je da su Maja i Puri pretvorile svoju maštu u stvarnost i ostvaruju na Visu ona prava boho iskustva koja ste do sada gledali samo na Pinterestu. Tu se ne radi samo o lokacijama poput njihovih restorana već o bilo kojim lokacijama na Visu gdje je tako nešto izvedivo. Tako su, između ostalog, ovo ljeto u unutrašnjosti Visa organizirale večeru u praznom polju, možemo reći, stvorile su večeru iz ničega. I tako priuštile nezaboravno iskustvo svim prisutnima. Kako su došle na cijelu ideju i kako i vi možete imati svoje boho događanje na Visu, saznajte u razgovoru s divnom Majom i Puri.

"

Ovo je otok s karakterom koji se rijetko kome prilagođava, ostaje tvrdoglav i divlji te još uvijek odolijeva nama ‘fureštima’.

"

N: Kako bi vi same opisale koncept Starts In Vis?

P: Starts In Vis je početak nove priče – nepoznate, uzbudljive, izazovne i emotivne. Ulazak u novo poglavlje života sa svježinom, povezanošću i u ljubavi. To je dizajnerski, stilistički studio za događanja koji je posebno usmjeren na pop up evente i večere za koje, nakon uvodnog briefinga, kreiramo cijelo iskustvo. Ono uključuje i element iznenađenja, a to je da u potpunosti osvojimo naše klijente i njihove goste. Zato volimo riskirati i razmišljati ‘izvan kutije’.

N: Kako bi opisale otok Vis?

P: Rekla bih da je ovaj otok Jadranska oaza. Ima jednu neusporedivu ljepotu zahvaljujući toplom tirkiznom moru, bijelim stijenama i plažama s oblutcima. Vis je mjesto koje ostaje autentično, iskreno i ima dušu.

M: Ovo je otok s karakterom koji se rijetko kome prilagođava, ostaje tvrdoglav i divlji te još uvijek odolijeva nama ‘fureštima’, kao i drugim novitetima s kojima se susreće iz godine u godinu sve više. Već je opće poznato da je omiljena riječ na otoku ‘pomalo’. I premda smo svi uvjereni da znamo što to znači, tek kad jednom zakoračite na otok, budite sigurni da ćete doživjeti pravo značenje te riječi. Europske civilazacije izmjenjivale su se na ovim prostorima i svi ti događaji ostavili su šarmantne slojeve antičke i moderne povijesti na zidovima i ulicama grada, poljima, vinogradima i maslinicima. Isto tako, viška gastronomija je priča za sebe – lokalna kuhinja, vino i aromatično bilje koje raste po cijelom otoku sigurna su garancija da će vam sva osjetila biti zadovoljena. Iako nam je naizgled teško spojiti taj viški ‘pomalo’ i organizaciju evenata u jedno, dovoljno smo godina na otoku da smo se naučile prilagoditi svim situacijama i izazovima.

N: Što vas je spojilo u zajedničku kreativnu priču?

P: Prijateljice smo i suradnice, točno tim redom. Dizajnerice i organizatorice u srcu. Maja je suvlasnica bistroa Frutarija, arhitektica i dizajnerica interijera, s dugogodišnjim iskustvom u glazbenim eventima, a ja dolazim iz svijeta oglašavanja, produkcije i reklama, čime sam se bavila dok sam živjela u Španjolskoj, a kad sam se preselila na Vis sa suprugom, otvorila sam restoran Lola. Istina je da se sve odvilo prirodno. Kako smo obje godinama organizirale vjenčanja i proslave u vlastitim restoranima i dijelile iskustva, iz tih razgovora stvorila se ideja i entuzijazam da kreiramo nešto zajedno. Htjele smo da bude originalno i tako je nastao Starts In Vis, početak jedne nove priče.

N: Kako bi izgledao vaš idealni zajednički mood board?

M: Nas dvije smo zapravo luda kombinacija kaosa i reda, pa bi tako nekako izgledao i naš mood board. Ekletičan svakako, ali dobro promišljen i organiziran. Puri ima prirodni talent za dizajn i spajanje naizgled nespojivih elemenata koji proizlazi kao rezultat inspiracije njenim kulturnim nasljeđem i putovanjima, što meni kao dizajneru i arhitektu ne samo da stilski odgovara, nego i daje dodatni ‘kick’ kad treba otpustiti onaj školski dio koji voli pravila i norme. Obje smo jako maštovite i pune elana za ovaj projekt, pa kad krenemo u nebo sa idejama, onda dobro dođe da nas inženjer u meni zaustavi na vrijeme.

N: Što biste htjele, koje zajedničke zamisli, ostvariti do sljedećeg ljeta?

M: Organizirati event s neograničenim budžetom haha.

P: Okupiti tim ljudi koji razumije i dijeli našu energiju i viziju.

 

"

Kako smo obje godinama organizirale vjenčanja i proslave u vlastitim restoranima i dijelile iskustva, iz tih razgovora stvorila se ideja i entuzijazam da kreiramo nešto zajedno.

"

N: Kako vas se može kontaktirati ukoliko netko želi organizirati Starts In Vis večeru ili event?

M: Radimo trenutno na web stranici, a do tada nas možete kontaktirati putem Instagram profila ili na startsinvisweddings@gmail.com.

P: A mogu nam se javiti svi oni koji žele iskustvo koje spaja ljepotu i emociju, neočekivano i originalno jer sve to možemo aplicirati na privatne večere, proslave, evente za korporacije i naravno, vjenčanja. Sva iskustva koja imamo, kao ljubav prema onome što radimo, ulažemo u stvaranje novih iskustava za svoje klijente i njihove posebne događaje.

VEZANE OBJAVE