Na pomolu su prvi ovogodišnji retreatovi za proljeće i ljeto 2022.

Prijavite se na vrijeme!

Proljeće i ljeto 2022. vjerojatno će vrviti retreatovima – yoga, pilates, meditacije. Jedan od razloga svakako su dvije teške godine iza nas, ali i opće stanje u svijetu koje ne jenjava. Nadamo se samo da je budućnost toliko svijetla da ćete imati priliku birati gdje otići na par dana i izdvojiti vrijeme samo za sebe. Obala naravno uvijek privlači najviše, gledati tri dana u plavetnilo i uživati u mediteranskoj hrani, no ni planine nisu na odmet, zar ne? Većina retreatova spaja sve ono što često zanemarujemo u svakodnevnici, a to su tjelovježba, uravnotežena prehrana, ali i ‘me time’, vrijeme u kojem ćemo se ponovno negdje sjediniti sa samima sobom. Osim toga nedostaje nam i ona smirujuća energija koja nas natjera da sporije dišemo i ušutkamo nepotrebne misli i strahove. Slijede prijedlozi za neke od prvih najavljenih retreatova koji su pred nama u ovoj godini i zvuče uistinu fenomenalno.

Asja Petersen zove vas na svoj novi Retreat & Recharge koji kreće već ovog petka i odvija se do nedjelje, 13. ožujka.

All inclusive retreat ima startnu poziciju u Villi Fužine kod jezera Bajer, a u subotu ujutro kreće se na Platak i radi kružna tura Platak-Guslica-Snježnik-Platak. Pri povratku se odmara u Domu Mali Platak gdje možete uživati u domaćoj hrani prije povratka u vilu. Villa Fužine nudi sve relax opcije, od jacuzzija, kamina ili jednostavno uživanja u pogledu na raskošnoj terasi. Planovi za nedjelju također su aktivni, planinari se od Hahlića preko Kolči i vraća Pod planinu. Ponovno kratak odmor u domu, prije povratka za Zagreb.

Sve informacije možete pronaći na linku: @asjapetersen

Pearls of Life retreatovi organiziraju se isključivo za žensku publiku, a sljedeći retreat održat će se od 5. do 8. svibnja 2022., u gradu Buje u srcu prekrasne Istre. 

Točna lokacija je divan i poznati San Canzian u kojem će se odvijati satovi yoge, meditacije i radionice iscjeljivanja. Tu je naravno i gastro ponuda s pet zvjezdica poput degustacije maslinovog ulja i vina te lov na tartufe, all inclusive. Tečajeve joge i meditacije vodit će poznata holistička terapeutkinja Petra Brzović. Petra je intuitivna terapeutkinja s jakim iskustvom u mnogim disciplinama i modalitetima u kojima je certificirana, a vodi radionice i seminare diljem svijeta, online i osobno.

Sve informacije možete pronaći na linku: www.pearlsoflife.ch

Dharma je uistinu bogata retreatovima, a poziva na Yoga & Samoozdravljenje retreat koji će se odviti na uistinu posebnom otoku Silba, od 18. do 25. lipnja.

​Retreat je osmišljen za sve one koji žele odmor od gradskog života i žude za izlaganjem prirodi, čistoći i duhovnom znanju. Na Silbi nema auta, motora, bicikla, kao ni hotela tako da dobivate rijetku egzotiku potpunog mira koja odlično odgovara yoga odmoru-povlačenju i stjecanju novih znanja. Uključena su svakodnevna jutarnja i večernja predavanja, radionica mantre i zvuka, iskustvo mantra meditacije, tehnike EFT – tapkanja i stimuliranja određenih energetskih točki, te vegetarijanska radionica pripremanja i kuhanja hrane. Upoznat ćete prirodu ljudskog uma i razloge zašto smo osobe kakve trenutno jesmo i može li se to na neki način promijeniti.

Sve informacije možete pronaći na linku: www.dharmayogazagreb.com

Gaia Yoga pripremila je Re-new Weekend na zelenim brdašcima Samobora, a on će se odviti od 29. ožujka do 1. travnja u drvenoj kući Shanti House.
Vikend u prirodi bit će posvećen yogi, vođenim vježbama disanja i meditaciji, a sve će se odvijati u manjoj grupi i ljepoti drvene kućice s kaminom i pogledom na prirodu. Osim toga, ‘me time’ moći ćete pronaći i na prostranoj terasi s najljepšim zalaskom sunca. Prehrana će biti vegetarijanska, a može biti i veganska po najavi.

Sve informacije možete pronaći na linku: www.gaia-yoga.com

Tijekom dugog vikenda, od 19. do 22. svibnja, u Opatiji s Katarinom iz Katarina’s Pilates House uspjet ćete uz svakodnevno vježbanje pilatesa, prakticiranje meditacije i zdravu vegetarijansku prehranu uživati uz šetnje uz more i opuštanje uz bazen. 

Retreat vikend odvija se u prekrasnoj villi Greta iznad Ičića, s pogledom na opatijsku rivijeru. Smještaj je u dvokrevetnim sobama koje se mogu rezervirati za jednu osobu ili dvije. Svaka soba ima vlastitu kupaonu, a prostrana villa vam nudi komfor zajedničkih unutarnjih i vanjskih prostora za odmor i vježbanje. Traje od četvtka poslijepodne do nedjelje, a tijekom vikenda osigurani su svakodnevni satovi pilatesa i meditacije koji će se održavati na otvorenom uz bazen, sve pod vodstvom instruktorice Katarine Hansell Bakić.

Sve informacije pronađite na linku: www.katarinaspilateshouse.com

Daria Darmaniyan Hrvatica je koja se školovala i živjela godinama u inozemstvu, a nakon višegodišnje karijere u umjetnosti i dizajnu odlučila se posvetiti yogi. Povratkom u Hrvatsku organizira luksuzni Yoga & Meditation Retreat sa svojim partnerom, u Villi Sunray u Primoštenu, od 18. do 25. lipnja.

Pomno osmišljen dnevni raspored i sadržaj uključivat će svakodnevne satove yoge, kao i meditaciju, razgovore iz psihologije, posebne radionice i jedan na jedan savjetovanja. Hranu će pripremati hrvatski chef, a biti će vegetarijanska i veganska, s lokalnim i organskim namirnicama. Sve je organozorano kako bi vam omogućilo iskustvo za odmor i punjenje baterija, kao i dalo vam prostor da se opustite i posvetite sebi. Važno je napomenuti da će satovi yoge biti prilagođeni početnicima, ali i onima koji već imaju iskustva u prakticiranju yoge. Uz to, bit će dovoljno vremena za istraživanje okolice, odmor na plaži ili masažu.

Sve informacije pronađite na linku: www.darmaniyanyoga.com

VEZANE OBJAVE