Wood Cosmetics: veganski, cruelty free skincare s hrvatskim potpisom

Odavno su prošla vremena u kojima ne čitamo što se nalazi u našim proizvodima. Na domaćoj sceni upravo je lansiran novi skincare brend.

Na domaćoj sceni upravo je lansiran novi skincare brend u čiji background ne morate sumnjati. Zove se Wood Cosmetics, a iza njega stoji Ana-Marija Šarić koja ga je kreirala, kako to često i bude, zbog svojih potreba. Naime, osnivačica ovog brenda i sama se borila s raznim problematikama kože, da bi na kraju odlučila krerati vlastiti brend, i to ne bilo kakav. Wood Cosmetics osmišljen u potpunosti usklađen sa svim željama i potrebama onih koji brinu o tome što nanose na svoju kožu. Naime, osim što su svi sastojci veganski, kontroliranog su uvoza iz EU, bez testiranja na životinjama te s obzirnim pristupom prema porijeklu sastojaka. Radi se o visokokvalitetnim i pomno biranim sastojcima kojima je cilj zdravlje i ljepota vaše kože!

“I sama sam prolazila kroz velike probleme vezane uz kožu lica. Godinama sam se bavila ovom temom, pokušavajući naći rješenje i ublažiti problematična stanja kože koja su sputavala moje samopouzdanje i normalan život.” započinje svoju priču Ana-Marija Šarić, začetnica novog brenda na našoj sceni. “Fokusirajući se na znanstvene radove i stručnu literaturu, prikupljeno iskustvo i znanje pretvorila sam u uspješnu kombinaciju najkvalitetnijih sastojaka pretočenih u staklene bočice. Okupila sam tim profesionalaca, prvenstveno biokemičara koji su prema mojim uputama finalizirali formule.”

Već pri prvoj posjeti web stranici Wood Cosmetics jasno je da nije riječ o još jednom markentiškom triku kojim se pokušava privući što širi spektar novopečenih kupaca, već o novom pristupu pojmovima ljepote i njege. Ljepota koju promiče Wood Cosmetics proizlazi iz iskrenog i etičnog pristupa prema vlastitoj koži, ali i svijetu i prirodi kojom smo okruženi. Takav pristup potiče na usporavanje svakodnevnog ritma i osvješćivanje rituala kojima djelujemo na svoju unutarnju i vanjsku ljepotu. “Prioritet nam je pružiti vam samopouzdanje bez obzira na trenutno stanje vaše kože, i pritom pronaći kozmetiku koja vam pomaže u tome.”, dodaje Ana-Marija.

Linija kozmetike Wood Cosmetics sastavljena je od ukupno pet proizvoda. Forest Rain V+A serum za lice djeluje na različite probleme kože, a zamjenjuje čak šest drugih proizvoda iste kategorije. Istovremeno hidratizira, obogaćuje antioksidansima, regulira sebum, umanjuje hiperpigmentaciju, potiče regeneraciju kože i pojačava elastičnost smanjujući bore. Riječ je o formuli koja sadrži vitamin C, niacinamid, ekstrakt zelenog čaja te hijaluronsku kiselinu.

Na drugom mjestu nalazi se eksfolijacija kao sastavni dio suvremenih tendencija u beauty rutini,  sadržana u obliku nezaobilaznog eksfolirajućeg tonera s voćnim kiselinama i hidrolatima ružine vodice, Rosewater radiance AHA toner. Uklanja odumrle stanice kože i snižava pH kože. Time stvara nepovoljni teren za bakterije koje su, uz odumrle stanice kože, jedan od glavnih uzročnika akni. 

U liniji se nalaze još i bogato njegujuće Forest Awakening ulje, Forest spa dnevna i noćna hidratantna krema za lice te maska od zobi i gline Green Forest.  

“Stalo nam je da čuvamo planet po kojim koračamo, i sav život na njemu. Odlučite li se za neki drugi brand kozmetike koji svoje poslovanje temelji na srodnim principima, bit ćemo vam jednako zahvalni kao da ste odabrali nas.” objašnjava Ana-Marija Šarić.  “Ovaj projekt u svom fokusu, osim njege i dobrobiti vaše kože, ima i očuvanje planeta uz smanjenje štetnih utjecaja koji proizvodnja preparata ima na biljni i životinjski svijet. I ovo nije samo jedna od stavki koje marketinški dobro zvuče, ovo je naš plemeniti cilj.” 

Wood kozmetika koristi i u svijetu već itekako popularan refill sustav, tako da korisnici imaju mogućnost svoje prazne ambalaže vratiti kako bi se one ponovno napunile, i na taj način očuvale krug održivosti, a dio novaca od prodaje ide u projekt pošumljavanja Boranka, te projekt pitke vode za ugrožena područja.

Više informacija pronađite na stranici www.wood-cosmetics.com.

VEZANE OBJAVE