Dolazak proljeća slavimo uz čaše pjenušavih vina Molly i Dolly

Ljepotice s kojima ulazimo u, nadamo se, najljepše proljeće u posljednje dvije godine!

Idealni background, kao i razlog za pjenušac, odavno su prestali biti samo restorani ili određene prigode. Dovoljno je posebno kada se pojavi sunce, vikend piknik na otvorenom i dobra glazba. Isto tako, brendiranje vina odavno nije samo prožimanje okusa, već i cijeli mood koje vino donosi sa sobom, osjećaj koji pruža. Estete će uvijek primjetiti i boce, a osobito je nama ženama važno da one upotpunjavaju atmosferu i pridonose cijeloj priči i druženju. Zato u ovo proljeće ulazimo s Molly i Dolly! Radi se o vrhunskim, limitiranim, organskim vinima koja se proizvode u podnožju Ivanšćice u Hrvatskom Zagorju, a iza kojih stoji Pepi Hubzin, DJ i voditelj omiljene emisije na yammatFM-u, pod nazivom Adriatic Coasting. Dizajn potpisuje Studio Size, koji je iz etikete eliminirao korištenje plastike, a grlo boce ostavio transparentnim, što je upotpunilo cijeli dojam.

”Proizvodimo vrhunska, limitirana vina od crnog grožđa sorte Merlot, Syrah te Cabernet Sauvignon. U asortimanu su i teška crna odležana vina, Rosé i pjenušci Blanc de Noir, Blanc de Rose te Pet-Nat, prema klasičnoj metodi vrenja u boci.”, otkriva Pepi. A danas pričamo o njegove tri ljepotice s kojima ulazimo u, nadamo se, najljepše proljeće u posljednje dvije godine.

Molly (2020) je ‘Rose de Noirs’ pjenušac od sorti Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, dobiven klasičnom ‘Champagne’ metodom vrenja u boci. Odležalo jengodinu dana na vrhunskim kvascima, gotovo bez ostatka šećera te atributom Brut Nature iz ekološkog uzgoja limitirane naknade. Ovo je vježe, suho, dinamično pjenušavo vino s aromama malina i jagoda, fine čvrste strukture. Inspiracija za naziv došla je od imena lijeka za spašavanje brakova u sedamdesetima.

Dolly (2020) je ‘Blanc de Noirs’ pjenušac od sorti Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon dobiven klasičnom ‘Champagne’ metodom vrenja u boci. Ovo je svježe, suho i dinamično pjenušavo vino. Upotpunjuju ga arome malina i jagoda, a inspiracija za naziv bila je boja kose pjevačice Dolly Parton.

Rose (2019) proizveden je kupažom sorti Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon. Pršti svježinom, voćno-začinskim notama divljih bobica i laganim bouquetom.

Svi proizvodi su dostupni u vinariji Vino & Gitare, na stranici www.vinoigitare.hr.

VEZANE OBJAVE