Upoznajte CHI, novi specialty coffee

Hrvatska, točnije Trogir, je bogatija za još jedan brend kave.

CHI coffee je započeo skromno – s malim coffee štandom na rivi Trogira i idejom da svijet specialty kave donese u mali grad Trogir. No, Zoja i Josip uvijek su imali viziju proširiti se, imati svoju kavu te raditi sve lokalno. Tako je nastao CHI 2.0. i ove je godine otvorio svoj coffee shop u labirintu starog grada, u Budislavićevoj 3a.

CHI dobavlja svježe zeleno zrno s farmi iz Južne Amerike i Afrike, kao i limitirana micro batch zrna u malim količinama iz egzotičnih dijelova svijeta koja imaju u specijalnoj ponudi za istinske ljubitelje specialty scene. Kavu prže lokalno te ju poslužuju u ručno rađenim artisan šalicama.

Od zrna do šalice, svaki korak je pomno osmišljen, s puno ljubavi.

U ponudi su i Cold Brew, Nitro Cold Brew te alternative poput japanske matcha latte i organskog kakao napitka, ledena pića poput ice-coffee, ledenog čaja i filter kava na V60 i Aeropress načine. Uskoro će biti i smoothie na bazi kave te cijeđeni sokovi za dodatno osvježenje. Također, ovog ljeta u večernjim satima bit će razni kokteli na bazi kave, kao i lokalno craft pivo. Uz pića ćete moći naručiti i još pokoji domaći kolač ili pecivo.

”Bitno nam je naglasiti da je ovo definitivno community projekt u kojem smo imali podršku i pomoć od vrhunskih ljudi i naših prijatelja.”, govore iz CHI Coffee.

”Od 3LHD arhitektice Tatjane Grozdanić Begović koja je od malog prostora napravila ugodnu oazu inspiriranu minimalizmom i ljepotom starog kamena i prirode, mladog dizajnera Jakova Habjana, koji je bio superman u svim izazovnim situacijama i izvukao nas iz istih, Martine Franić iz Pepela koja nam je napravila predivne šalice za kavu (koje će također biti dostupne za kupnju u našem shopu) i pionira Specialty kave, ekipe i prijatelja iz 4coffee Soul Food, Kava Family i Cogito Coffee Roasters te još puno prijatelja koji su nam dali ruke, obavili poziv, ili proširili riječ. Baš zato i želimo i zadržati taj community vibe u shopu, imati povremeno coffee tasting – isprobavati zanimljive posebne i rijetke kave iz cijelog svijeta, imati radionice, poneku live svirku na gitari i još mnogo toga.”

Osim toga cilj im je educirati i ponuditi lokalnoj zajednici potpuni doživljaj ispijanja ovog fascinantnog svakodnevnog napitka, ali i distribuirati kavu ljudima na kućni prag kako bi im omogućili jedno posebno iskustvo i svježu kvalitetu.

VEZANE OBJAVE