Tapete u Pantoneovoj boji godine ”Peach Fuzz”

Autor: Noon

Topla breskvasta nijansa inspiracija je za novu kolekciju tapeta Dreamhood Wallpapers.

Nakon što je svojom prošlom kolekcijom “Dreamhood x Redouté, botanical expression” zaokupila maštu sanjara i romantika, Monica Trzun Bosiljkov kreirala je novu seriju Dreamhood Wallpapers zidnih tapeta, a nadahnuće za kreaciju pronašla je u toplini, mekoći i optimizmu kojim zrači nijansa koja će obojiti godinu pred nama. Kolekcija nosi naziv “Peach Fuzz”, a ime je dobila po baršunastoj, suptilnoj i nježnoj nijansi koju je Pantone postavio na pijedestal za 2024. godinu.

Topla breskvasta nijansa, smještena na pola puta između ružičaste i narančaste, svojom nježnošću, toplinom i suptilnom senzualnošću, objašnjava Pantone Color Institute, asocira na sve ono što svijetu danas treba – dobrotu, toplinu, brigu za drugoga i zajedništvo. Upravo ta poruka nježnosti, u kombinaciji s motivima iz prirode kojoj se uvijek vraćamo u potrazi za mirom i harmonijom, u fokusu su “Peach Fuzz” kolekcije zidnih tapeta.

Poetično i sanjivo ozračje s vintage prizvukom koje kreira ton baršunaste breskve upotpunjeno je motivima sanjivih pastelnih božura ili pak tropskim motivima poput palmi, tropskih biljaka i životinja. Iako nijansa u dizajnu dominira kolekcijom, ponekad su u Peach Fuzz nijansi obojeni tek motivi. Tonovi koji joj komplimentiraju, upotpunjujući pastelnu Dreamhood Wallpapers priču, su zagasite i sive nijanse te zelena boja s kojom tvori izuzetno privlačnu sinergiju. U već prepoznatljivom stilu brenda, rezultat su zidne tapete koje unose dašak sanjivosti i romantike, optimizma i razigranosti, a koji će oplemeniti svaki prostor.

Prilikom kreiranja motiva, Monica je koristila tehniku crtanja olovkom i vodenim bojama, a motivi su zatim digitalnim putem pretočeni na ekran, te na koncu na papir u velikom formatu.

Kao i sve Dreamhood Wallpapers kolekcije, od osnutka brenda 2020. godine do sada, i recentna “Peach Fuzz” kolekcija kreirana je po principima od kojih Monica nikada ne odstupa: održivosti u svakom segmentu poslovanja, premium kvaliteti i eco-friendly materijalima. Svaka tapeta prilagođava se jedinstvenim dimenzijama zidova, a njezino postavljanje (ali i skidanje) izuzetno je jednostavno, čak i za početnike.

Dobavljanje materijala iz provjerenih izvora, te izrada i sastav zidnih tapeta izuzetno su važni kako ne bi štetili zdravlju onih koji svakodnevno borave u prostoriji u kojoj je tapeta postavljena. Iz spomenutog razloga, tapete se izrađuju od 100% PVC Free papira, a boje koje se koriste za izradu ekološki su provjerene i ne sadrže štetne kemikalije. Osim održivih materijala, Dreamhood Wallpapers koristi i ambalažu koja se može reciklirati u potpunosti, a o važnosti održivog poslovanja svjedoči i podatak da je brend dio “Plant-a-Tree” inicijative koja se zalaže za pošumljavanje te pomaže smanjiti karbonski otisak, što znači da se za svaku prodanu tapetu posadi jedno stablo.

VEZANE OBJAVE