Stigle su i prve jesenske jakne s potpisom Iliya

Foto: Ivor Borovečki
Autor: Noon

Kreativka Ena Čuček osmislila je dva cool nosiva modela za jesen.

Ena Čuček poznata je kreativka na hrvatskoj sceni iza koje stoji autentičan brend Iliya. Ena je jedna od žena s kojima smo već razgovarali na Noonu, a njen brend, kao i umjetničko stvaralaštvo, pratimo od samih početaka. ”Iliya je osobni projekt koji mi se vrtio po glavi par godina prije nego što sam ga pokrenula. Oduvijek me privlačio tekstil, sam čin odijevanja, kao i spajanje kolaža i uzoraka. Tako se sve naposljetku spojilo u jedno.”

Nakon što je lansirala marame sa svojim potpisom, napravljene od sto posto svile, koje već možemo vidjeti na ženama naše scene, prepoznatljivog stila – Ena sada predstavlja jakne, prave statement komade s jednako zanimljivom pozadinom. ”Jakne su mi se činile kao super korak nakon marama koje su delikatne i poletne  – kao svojevrsni kontrast i jedan ozbiljniji komad. I sama jako volim nositi i kombinirati jakne jer one zaokružuju cijeli outfit, a u njima i provodimo puno vremena.”

Tako su u ponudi s potpisom brenda  Iliya dva modela. Caramel kožna jakna i Hibiscus traper jakna s printom koji je sama nacrtala. Caramel jakna izrađena je od sto posto kozje kože iz Italije i šivana u Hrvatskoj u suradnji sa vrhunskim strušnjacima specijaliziranima za kožu. Hibiscus jakna je napravljena od sto posto pamuka i također je proizvedena kod nas. ”Poseban naglasak su gumbi na jaknama koje sam dugo tražila kako bi se uklopili u našu viziju. Na kraju smo ih pronašli u Parizu kod jedne žene koja je specijalizirana samo za njih. Tako kožna jakna ima zakrivljene smeđe bakelitne gumbe, dok su na traper jakni bijeli, sjajni biserni gumbi.”, dodaje Ena.

Oba modela mogu se naručit u dvije veličine – S/M ili L/XL, na stranici www.iliya.world.com.

model: Mia Pecina Zorko
styling: Marcela Vrček
makeup: Sonja Kvesić
kosa: Ante Pažanin
set design: Ante Ivanov, Cherry Cargo

VEZANE OBJAVE