Selectedd se otvorio na novoj adresi, u Ratkajevom prolazu

Foto: Sanjin Kaštelan / Marko Mihaljević

Selectedd u Ratkajevom prolazu na broju 10 čini jedinstveni spoj galerije, knjižare i dizajnerske trgovine.

Najbolja minimalistička oaza u gradu otvorila se na još jednoj lokaciji – u Ratkajevom prolazu. Selectedd je od svog otvorenja razlog za osmijeh radnim danom i vikendom, kad god bi svratili u dvorište u Preradovićevoj ulici, carstvo časopisa koje do njegovog otvorenja nismo mogli kupiti u Hrvatskoj, i dizajnerksih komada koji su na listi svakog promišljenog kupca.

Nives Borko uistinu je uljepšala dizajnersku scenu grada Zagreba, a i nastavila nas uveseljavati i ovih tmurnih dana u doba pandemije i potresa. Sada je kod popularne Martićeve ulice, u Ratkajevom prolazu otvorila novi dućan, nešto drugačijeg koncepta, ali s jednako genijalnom ponudom, kojim je unijela dašak svježeg zraka i u ovaj dio grada!

Selectedd u Ratkajevom prolazu na broju 10 čini jedinstveni spoj galerije, knjižare i dizajnerske trgovine. Druga Selectedd trgovina se po estetici, funkciji, beskompromisnoj kvaliteti i održivosti prirodno uklopila u atmosferu i ponudu ovog dizajnerskog djela grada.

Selectedd u Preradovićevoj 32 u dvorištu donosi veći izbor brendova, dok su oni u Ratkajevom prolazu 10 pomnije odabrani. „Za novu lokaciju odabrala sam najtraženije predmete iz Selectedd ponude kojima sam pridružila posebne brendove poput japanskog brenda Hibi, časopisa Storied koji se bavi japanskom kulturom te korejski brend Slow Pharmacy”.

Od premium brendova, u Ratkajevom prolazu moći će se nabaviti print crteži francuske umjetnice Nathalie du Pasquier i Ronana Bouroulleca, najveće ime francuskog dizajna. Inače, Bouroullec crteži nastali su tehnikom intuitivnog crtanja i inspirirani su nadrealizmom.

Iako je Selectedd u Ratkajevom prolazu 10 manje kvadrature od Selectedda u Preradovićevoj 32 u dvorištu, obje lokacije ostat će vjerne skandinavskim brendovima. „Od brendova koje već imamo u ponudi su danski Frama, Moebe; potom švedski Sjöstrand i Transparent, australski Huskee, britanski Ilex Studio te pomno odabrani izbor knjiga vrhunskih izdavača poput Phaidona i Gestaltena na temu arhitekture, dizajna, interijera, putovanja, gastronomije i slow lifestylea“, istaknula je Nives Borko.

Uz već poznate časopise poput Kinfolka, Cereala, New Era magazina, Ark Journala, Drifta i Milk Decorationa – proširen je izbor i na Milk Magazine, OpenHouse, Storied, Handverk, dok će se u budućnosti moći nabaviti Apartamento i mnoštvo drugih. Kako Selectedd voli slow način putovanja, među prvima u Europi u ponudi ima i knjigu Kinfolk Travel, a tu su i genijalni vodiči za ljubitelje dizajna Travel Colours i Pettite Passport, kao i španjolski brand za putni assessor – Ostrichpillow.

Do kraja godine Selectedd će na obje lokacije, kao i web shopu, pripremiti različita iznenađenja. Do tad, posjetite obje adrese i uživate u jedinstvenoj ponudi koju je Selectedd otkrio Zagrebu.

VEZANE OBJAVE