Revolucionarna generacija anti-age proizvoda

Neovadiol linija iz Vichyja vraća izgled mladolikog tena.

Iako je menopauza dio prirodnog procesa starenja, te obično nastupa oko pedesete godine života, o promjenama koje se zbivaju u tijelu žene, ali i na psihičkom planu rijetko se otvoreno govori. Smanjena razina ženskog hormona estrogena negativne učinke na organizam ostavlja već u perimenopauzi, a mnogo žena prve će promjene uočiti na svojoj koži.

Zbog smanjene sposobnosti da zadrži vodu, pod utjecajem nedostatka estrogena, ali i pojačanog oslobađanja kortizola, koža ubrzano stari, a konture lica se preoblikuju. Koža postaje suha i osjetljiva, potkožno masno tkivo se spušta prema donjem dijelu čeljusti, a mišići lica se opuštaju. Usporava se sinteza kolagena, elastina i hijaluronske kiseline što posljedično dovodi do stanjivanja i isušivanja kože, gubitka tonusa i čvrstoće, izraženijih bora i povećane prisutnosti staračkih pjega.

Osim što kroz platfomu #MENOTALKS aktivno sudjeluje u raspravama o menopauzi te, uz pomoć stručnjaka daje odgovore na brojna pitanja o ženskom zdravlju i ljepoti, Vichy je pokroviteljski podržao i panel “Nema pauze u menopauzi” koji se 10. ožujka održao tijekom Women’s Weekenda u Rijeci na kojem su se sudionice dotaknule svih izazova i promjena koje se događaju u menopauzi.

Na panelu su sudjelovale Staša Stanković, dr.sc. . reproduktivne medicinske genetike na sveučilištu u Cambridgeu koja je predstavila projekt svog znanstvenog tima – test kojim žena može predvidjeti ulazak u menopauzu i tako planirati majčinstvo, Đurđica Orepić, hrvatska Ironwoman, Marija Kaštelan, pročelnica katedre za dermatovenerologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci, Marina Šprem Goldštajn, subspecijalist humane reprodukcije i ginekološke endokrinologije te Svjetlana Arh, ACD Medical Director u L’Oréalu.

“Sveukupno je objavljeno 9 znanstvenih publikacija, napravljeno je 30 kliničkih studija na preko 1500 žena, ali ono što je najvažnije je to da je Vichy jedini brand koji njeguje holistički pristup ovoj problematici i uključuje niz stručnjaka u svoje kampanje te potiče otvoren razgovor sa ženama diljem svijeta”, izjavila je Arh te dodala: “Kroz našu platformu Menotalks objavili smo niz videozapisa s relevantnim stručnjacima koji mogu odgovoriti na niz različitih pitanja o menopauzi, od ginekologa, nutricionista, psihologa, dermatologa. Za nas nema pauze u menopauzi.”

Kako bi umanjio utjecaj hormonalnih promjena na kožu, Vichy je nakon 14 godina kliničkih istraživanja razvio novu revolucionarnu generaciju anti-age proizvoda NEOVADIOL. Neovadiol linija iz Vichyja sastoji se od četiri aktivna sastojka koja vraćaju izgled i osjećaj mladolikog tena. Biljni sastojak Proxylane pomaže u porastu razine kolagena u koži poboljšavajući njenu teksturu i izgled zbog čega se ona doima punijom i glađom uz blistaviji i ujednačeniji ton. Hepes potiče staničnu obnovu čineći kožu zaglađenijom i ističući njenu prirodnu svježinu, glicerin zadržava vodu u vanjskim slojevima kože, a Hedione, sastojak dobiven iz jasmina, potiče tvorbu prirodnih lipida u epidermisu kojih često nedostaje tijekom menopauze.

Marija Kaštelan, pročelnica katedre za dermatovenerologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci je naglasila, da se možemo pripremiti na promjene koje slijede uz menopauzu uz adekvatnu njegu. „ U  ovom je razdoblju izuzetno važna pravilna njega kože uz odabir proizvoda namijenjenih zreloj koži koji će kožu hidratizirati, a istovremeno djelovati na bore i opuštene djelove kože. Takvim proizvodima nadoknadit ćemo transepidermalni gubitak vode, kožu hidratizirati, a aktivnim supstancama potaknut ćemo sintezu kolagena te tako održati čvrstoću i tonus kože.

Izuzetno je važna svakodnevna tjelesna aktivnost i balansirana prehrana bogata omega masnim kiselinama i antioksidansima, vitaminima C i E. U prevenciji je također izuzetno važno koristiti kreme s visokim zaštitnim faktorom te tako spriječiti fotostarenje kože uzrokovano UV zrakama te pojavu pigmentacijskih mrlja i pjega.

Kako bi zadovoljio potrebe kože s pomoću potrebnih dermokozmetičkih aktivnih sastojaka, Vichy je razvio stručni protokol za kožu u menopauzi, a koji se sastoji od seruma za kožu u peri i postmenopauzi NEOVADIOL MENO5 BI i NEOVADIOL dnevne njege u perimenopauzi. Prvi korak u protokolu njege kože čini NEOVADIOL MENO5 BI-Serum koji sadrži jedinstvenu kombinaciju proxylanea i ekstrakta sjemena sene, a koji kožu izloženu hormonalnim promjenama intenzivno hrane i čine zaglađenijom, čvršćom, ujednačenijeg tena i sjajnijom. Drugi korak čini dnevna njega obogaćena sastojcima proxylanea, ekstraktom sjemenki sene i hijaluronskom kiselinom za gustoću i punoću kože.

VEZANE OBJAVE