Proof 33 je novo mjesto s jedinstvenim street food receptima

Centar Zagreba postaje bogatiji za novi gastro koncept – Proof 33.

Centar Zagreba postaje bogatiji za novi gastro koncept – Proof 33. Radi se o maloj proizvodnji s jedinstvenim street food receptima iza koje stoji dobro poznata ekipa mladih gastro kreativaca čija su ‘signature’ jela u ponudi Brooma 44. Voditelj novootvorenog Proofa 33 je Ivan Marković koji je svoje prve korake na zagrebačkoj gastro sceni napravio uz chefa Igora Gudca, a osim Ivana dio užeg tima su i Tomislav Marković, food blogerica Janja Benić, poznatija kao Janjolinka, te Kristina Halužan, višestruko nagrađivana hrvatska pizzaiola.

“Iako su mnogi bili skeptični na ideju otvaranja vegetarijanskog i veganskog brunch bara u Zagrebu, odmah po otvorenju 2021. godine, Broom 44 instantno je postao omiljeno mjesto Zagrepčana za uživanje u specialty kavi, doručku i brunchu. Na tragu toga, htjeli smo Zagrebu ponuditi novo mjesto gdje ljubitelji kvalitetnih namirnica i drugačijih recepata mogu uživati u jedinstvenim jelima kao što su pizza s pastrvom ili sourdough galette s potpisom Janje Benić”, rekao je Marković te dodao da se ovim potezom Broom 44 predstavio kao inkubator talentiranih mladih ugostitelja i kuhara.

Kad je Janja krenula ekskluzivno za Broom proizvoditi manju količinu svojih, sada već općepoznatih krafni, vrlo je brzo postalo jasno da će joj trebati veći prostor za pripremu dovoljnih količina njezinih delicija. Proof 33 će poslužiti kao pogon  koji će zadovoljiti nepca svih zainteresiranih za Janjine, ali i delicije drugih kulinarskih znalaca. Osim krafni, Janja potpisuje i babku, tart te slani i slatki galette sa sourdough starterom čiji se sastojci mijenjaju ovisno o godišnjem dobu i svježim sezonskim namirnicama.

Kristina Halužan, ambasadorica Mainardi Fooda koja je svoje umijeće specijalizirala u najboljim napuljskim pizzerijama, u Proof 33 uvela je pizzu scrocchiarella (“hrskava”), jedan od stilova pripreme Pinse Romane koji se još dosad nije radio u Hrvatskoj. Osim ovog posebnog stila, Proof pizze isticat će se i po svojim sastojcima. Tako će u ponudi uvijek biti četiri vrste pizze: Margherita, veganska, s mesom i ribom. Sendviči u Proofu isto će biti drugačiji, posluživat će se u focacci s fermentiranim krumpirom, a radit će se u veganskoj, mesnoj i ribljoj varijanti s posebnim kulinarskim tehnikama.

“Izraz Proofing, po kojemu je ovaj objekt dobio ime, na engleskom označava proces “dokazivanja” aktivnosti kvasca u tijestu tijekom njegova dizanja, čime se provjerava je li tijesto dovoljno naraslo za pečenje, a broj 33 odnosi se na kućni broj ove gastro proizvodnje koja se smjestila u Ilici. Svi koji se sami žele uvjeriti da će Ilica 33 postati novo “it” mjesto za dobru hranu, ukusan gablec, autentično iskustvo i druženje, pozvani su doći isprobati našu ponudu”, kazao je Marković.

Proof 33 generalno je zamišljen kao prostor gdje se proizvodi uzimaju u takeaway formi. Za one koji žele napraviti pauzu tijekom radnih dana i subote, moći će to napraviti i na malenoj terasi uz čašu cijeđenog soka, pjenušca ili piva.

VEZANE OBJAVE