Mammii Jewellery otkriva novu kolekciju nakita

Foto: Maja Miletić
Autor: Noon

Najnovija kolekcija nakita Maje Miletić zove se “Math Math Math”.

“Math Math Math je bilješka ideje o tome da se u srži svega nalazi intuitivna matematika, čak i u našem ponašanju koji postaju uzorci kroz vrijeme.

Sam naziv kolekcije je homage Raf Simonsu i njegovoj kolekciji Riot! Riot! Riot!- naizgled subverzivne ideje su zapravo bile inspirirane hladnoćom i ljudima koji su jednostavno htjeli preživjeti zimu.

 

Modeli od bakra sa vrućim emajlom su studija o nepredvidivosti razvoja boja pečenjem- nanošenjem pigmenta u prahu komplemetarnih boja možemo imati ideju o njihovoj harmoniji nakon pečenja na iznad 1000 °C, ali ju ne možemo kontrolirati. Nepredvidiva je, jedinstvena i nesavršena, svaki put.

Modeli od stotine našivenih kristala dolaze u obliku broševa i vunenih chokera.

Srebrni, teški pečatnjaci sa praznim prostorom na mjestu gdje inače stoji simbol nekoga ili nečega što nas određuje su poruka o ljepoti i sjaju nedovršenosti koja se može pretvoriti u što god želimo.

Motivi ruže kao posveta baki

“Nikad nisam mislila da će toliko mainstream cvijet za mene u jednom trenutku nositi toliko značenja, ljepote i dubine. Tolika nježnost cvijeta, a takva snaga ako uzmemo u obzir cikličnu prirodu rasta i nestajanja.

Poruka koju ovaj nakit šalje porizlazi iz promišljanja o snazi ruže a glasi:

“Radi na svojim korjenima da bi mogao biti slobodan i nepredvidiv. Hrani ono robusno i neuništivo u sebi što nije samo tvoje već ti je dano s koljena na koljeno, kao dar.”

Novost su i majice od 270 g pamuka koji može podnijeti vez kristalima, a da ne izgubi oblik.

U ovoj kreaciji se spajaju kontrasti – tekstura kristalima na ruži, rezultat pažljivog rada inspiriranog svijetom skejta, slobode i promjene.

Logotip, posveta Rogeru Excoffonu, dizajneru fonta Banco, evocira njegov utjecaj na skejtersku kulturu i reggae glazbu.

Majice, izrađene u HW Studiu, kombiniraju jedinstvenost s poštivanjem tradicije, dok grafiku potpisuje dizajner Ivan Mršić.

Posjetite instagram stranicu mammi jewellery i pogledajte cijelu kolekciju.

VEZANE OBJAVE