Morate zaviriti u ovaj jedinstveni ljetnikovac

Okružen zanosnim renesansnim vrtovima s bajkovitim travnjakom i hladom maslina.

U nemilosrdnom žrvnju svakodnevice ispunjene obavezama i zadacima koji se nerijetko nižu bez predaha, često zaboravljamo koliko je važno barem nakratko zastati, odmaknuti se i pronaći prostor slobode za jednostavno uživanje u životu.

Ideja tog “prostora slobode” duboko je utkana u viziju dubrovačkog Ljetnikovca Natali koji je, u svibnju ove godine, zasjao u novom ruhu nakon deset godina minuciozne obnove. Spajajući na jedinstven način bogatstvo kulturne baštine, povijesno nasljeđe i moderno luksuzno uređenje uz pažljivo dizajniranu vrhunsku uslugu, ljetnikovac nudi svojim gostima priliku za opuštanje, povlačenje iz svakodnevice i ponovni pronalazak životne ravnoteže.

Ljetnikovac Natali, koji po povijesnim zapisima datira još s kraja 16. stoljeća, čudesno je mjesto u neposrednoj blizini stare dubrovačke jezgre, s pogledom na Srđ, krovove grada i morski horizont.

"

Čudesno mjesto u staroj dubrovačkoj jezgri

"

No, unatoč blizini gradske vreve, ljetnikovac se, okružen zanosnim renesansnim vrtovima s bajkovitim travnjakom i hladom maslina, utaborio kao mjesto potpunog mira, kontemplacije i stvaralačkog zanosa koji se budi iz dokolice. Svaki djelić interijera i eksterijera podređen je upravo toj misiji sjedinjenja sa slobodnim vremenom i povratkom samima sebi, ali i očuvanju jednog vrijednog dijela povijesti slavne Dubrovačke Republike koji je, zahvaljujući snovima i upornosti obitelji Čutura, otet iz nemilosrdnog stiska zaborava.

Obnovljeni ljetnikovac postao je tako jedinstvenim mjestom koje gostima nudi autentično iskustvo boravka u Dubrovniku, mjesto koje na poseban način spaja šarm i bogatstvo nekih prošlih vremena, ne ispuštajući iz vida sadašnjost i budućnost.

Imenovan po poznatoj dubrovačkoj plemićkoj obitelji Natali, ljetnikovac je obnovljen prema najstrožim konzervatorskim kriterijima, a posebna pažnja utkana je u svaki detalj, od rekonstrukcije renesansnih vrtova koji čine važan dio cjelokupnog ambijenta do izuzetno zahtjevnih arhitektonskih zahvata koji su povjereni arhitektonskom uredu Alfaplan, projektantima Stjepu Butijeru i Ani Pančić.

"

Bogatstvo kulturne baštine, povijesno nasljeđe i luksuzno uređenje

"

Marina Buklijaš Čaleta, dizajnerica iz studija Sapun i Marina Brletić, arhitektica iz studija Brikoler pobrinule su se za jedinstveni izgled interijera kako bi ljetnikovac ostao svojevrsnim spomenikom povijesti, istaknuo ljepotu starine, ali i privlačnost modernosti te zadržao svu funkcionalnost kakvu je imao nekoć, nadahnjujući goste da u njemu pronađu inspiraciju za sadržajan odmor. Ljetnikovac raspolaže s ukupno 20 soba i suiteova s vlastitim restoranom za vrhunski gastronomski doživljaj koji gosti ocjenjuju dostojnim Michelin zvjezdice.

Dizajnerice su, nadahnute baštinom, ali i potrebama modernog življenja, posebnu pažnju posvetile uređenju “zona života”, od vježbaonice i bazena preko kabineta kurioziteta do dnevnih boravaka i recepcije. U fokusu dizajna interijera su nježne pastelne boje, zaobljene forme te prirodni materijali, drvo i detalji ručno izrađeni od kamena, a starinama u suprotnosti stoji moderan namještaj koji priča priču o bezvremenosti ljetnikovca. Interijer i eksterijer već pri prvom pogledu kreiraju nezaboravno iskustvo pozivajući na opuštanje i prepuštanje, daleko od izazova svakodnevice.

VEZANE OBJAVE