Lifestyle prijedlozi za kraj kolovoza

Foto: Instagram @leaaviani, @kuzivancija, @journal.hr, @theminimalists, @okoloaround

Kraj kolovoza može biti i ‘bitter sweet’ jer povratak u grad uvijek nosi sa sobom i neke lijepe novosti.

Povratak u grad ne mora nositi težinu, a kraj kolovoza tugu jer može donijeti i neki novi početak. Nove odluke kako se krećemo prema jeseni, posljednje uživanje u ljetnim večerima, nova mjesta za jutarnje rituale ili nanovo istraživanje grada. Ništa preambiciozno, no opet obogaćujuće. Ostavite trendove i stresan ritam života, barem još malo, iza vas i usmjerite se prema lifestyleu koji vas ispunjava. U tome vam može pomoći sve od uređenja životnog prostora do novih događanja u Zagrebu. Noon vam donosi nekoliko aktualnih prijedloga.

"

"

.

Dobar dizajn može trajati vječno, a osobito je zanimljiv kada se radi o lifestyleu dodatku s potpisom splitske produkt dizajnerice Lee Aviani. Njen prekrivač već je osvojio Instagram, a poslužit će kao idealni dodatak za uživanje u kraju ljeta. Napravljen je od pamuka i nastao je u suradnji s tvrtkom iz Beča, no nekoliko komada može se pronaći i kod Lee u studiju. Osim što ga trenutno možete koristiti kao dodatak za uživanje na moru, zašto ga ne uklopiti u svoj interijer i u novoj, nadolazećoj sezoni?

 

Jedna divna, zdrava lifestyle suradnja dogodila se između blogerice Edite Šimić iz Kuživancije i poznatog berlinskog brenda koji proizvodi čajeve, Paper & Tea. Ovaj brend u svojoj ponudi ima nekoliko vrsti matcha čajeva, a među njima je i starter kit za sve vas koje ga tek žele naučiti pripremiti. Trenutno možete iskoristiti popust, a kod za isti možete pronaći na Instagram profilu Kuživancija.

Svako novo vegetarijansko ili vegansko mjesto u Zagrebu razlog je za slavlje jer ih ima nevjerojatno premalo. Sreća pa se na Dolcu otvorio Broom 44 upravo s takvom ponudom. Uz doručak i brunch, poslužuju i odličnu kavu, a možete uživati i u zdravim slasticama. Za veganski i slatki menu zaslužne su domaće food blogerice, Iva iz Culinary Postcards i Janja iza bloga Janjolinka.

Tražite novu literaturu s kojom ćete zaključiti ljetnu sezonu, a želite ostati u nekom moodu zdravog mindseta i mnimalizma? U Planetopiju je stigla nedavno lansirana knjiga dvojca The Minimalists – Voli ljude, koristi se stvarima. Radi se o četvrtoj knjizi koja nas vodi kroz mindset Joshue i Ryana koji promoviraju lifestyle s manje stvari. U ovoj knjizi pišu o kvalitetnijim odnosima i kako ih dodatno produbiti unatoč materijalnom svijetu.

Za sam kraj kolovoza svi su pozvani zaputiti se u umjetnički obilazak grada i razgledaju niz prostorno-specifičnih instalacija i street art intervencija s potpisom domaćih kreativnih snaga. Postavljajući umjetničke projekte u gradski krajolik Okolo oživljava javne prostore i pretvara ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada.

VEZANE OBJAVE