Tretmani koje preporučujemo za guste i zdrave trepavice

Foto: Pexels/Unsplash
Autor: Noon

Što sve trebate znati o lash liftu? Odgovara jedna od najpoznatijih stručnjakinja.

Njegovati prirodni i no make-up look, pogotovo ako govorimo o dugim, punim i voluminoznim trepavicama, ipak zahtjeva određenu posvećenost i trud. Kroz posljednih godina na tržištu ljepote mogu se pronaći razni serumi za rast trepavica ili tretmani kao što su ekstenzije, no prva asocijacija je poprilično dug period koji je potreban da se vidi pomak u samom rastu trepavica.

Zato mnoge žene obožavaju tretman lash lift, odnosno podizanje trepavica. Svakako kod samog tretmana uvijek valja paziti s kakvim proizvodima se tretman izvodi jer ukoliko kozmetičar nije adekvatno educiran, može doći do velikih oštećenja trepavica. Uz to, ukoliko imate problem slabih i dehidriranih trepavica, postoji tretman koji će vam pomoći i u tome.

Upitali smo jednu od najvećih stručnjakinja za lash lift, Mariju Butković iz Marra Studija, što je sve nužno za znati zanima li vas podizanje trepavice prvi put ili ukoliko lash lift već redovito prakticirate ili zanima li vas samo njega, na koju mnogi često zaboravljaju.

Lash lift je kozmetički postupak koji je namijenjen uvijanju postojećih trepavica, dajući im izgled dužih, punijih trepavica. Kada govorimo o ekstenzijama trepavica, trepavice zahtjevaju veliku brigu te nakon vrlo kratkog vremena počinju ispadati. Podizanje trepavica je, s druge strane, upravo ono što zvuči, a namijenjen je da ojača, popuni te intenzivira sam izgled vaših prirodnih trepavica, a novost kod ovog tretmana je ta da nova rješenja skraćuju tretman za čak pola sata.

Što se događa tijekom postupka podizanja trepavica?

”Prvi i vrlo važan korak je biti u siguran u stručnost i educiranost osobe koja izovodi tretman.”, naglašava Marija Butković. Početak tretmana započinje stavljanjem silikonskog kalupa na kapak pomoću netoksičnog ljepila. Nakon toga na trepavice se nanosi kemikalija koja treba razgraditi, a zatim i reorganizirati disulfidne veze u trepavicama, dajući im uvijen učinak. Zatim se otopina za trajno uvijenje dodaje na trepavice i stoji oko petnaest minuta.

”Naizgled vrlo kratak tretman traje oko 45 minuta do sat vremena jer je potrebno vrijeme da se odvije magija na samoj dlaci. Nakon toga, trepavice se bojaju u crnu ili tamno smeđu boju, ovisno o želji klijentice.”

Ako nas pitate ovaj tretman je svakako vrijedan jer u Marra Studiju koriste proizvode brenda InLei koji u sebi sadrži keratin. On nakon tretmana zatvara dlaku te ju hrani i njeguje iduća tri mjeseca. Zbog toga se, kao i visoke educiranosti, trepavice ne oštećuju, ne ispadaju, a daju zavodljiviji i otvoreniji pogled.

Dehidrirane i uništene trepavice?

Znate li uopće da vaše trepavice mogu biti dehidrirane? To ćete najbolje primjetiti ukoliko su slabe i jednostavno ne možete nadoknaditi njihovo obnjavljanje i rast. ”Kod klijentica koje imaju dehidrirane i slabe trepavice u ponudi imamo tretman pod nazivom Lasg Reconstruction, brenda Mayamy pro.”, otkriva nam Marija. ”Efekt koji tretman daje je sličan kao nakon lash lifta, no razlika je tu tome što se ovaj tretman može raditi češće i s manjim vremenskim razmacima.”

Lasg Reconstruction možete raditi i u pauzama od lash lifta, kako bi obnovili i napunili vaše trepavice prije novog tretmana.Također, ukoliko su prirodne trepavice oštećene od ekstenzija ili nekih drugih vanjskih utjecaja, Cystemine koji se koristi u ovom postupku obnovit će strukturu dlačica i stimulirati njihov rast. ”On je glavni sastojak koji popunjava uništeni protein u strukturi samih dlačica zbog čega one izgledaju voluminozno i sjajno!”, dodaje Marija.

Još prodorniji pogled uz nježni eyeliner

U Marra Studiju nude i uslugu koja koristi posebnu tehniku sjenčanja ultratanke crte uz samu liniju trepavica, za postizanje prirodnog izgleda eyelinera. Taj look ostvaruju sitne točkice pigmenta duž linije trepavica, između vaših prirodnih trepavica, kako bi se dodala dubinu i stvorila iluzija gušćih trepavica.

Ne brinite, pigment koji ulazi u površinski sloj kože ne izaziva krvarenje ili ranjavanje kože. Koristi se ista tehnika kao za puder obrve te se zbog nje postiže prirodan, prozračan i postojan izgled zahvaljujući uređaju koji na koži ostavlja pigment u obliku piksela. Tretman je u potpunosti bezbolan jer se koristi lokalni anestetik. Mnogi se klijenti odlučuju i na tretman bez anestetika jer je igla tanka i fleksibilna te zbog površinske pigmentacije nije bolna. Proces je prilagođen svakom licu, kako bi eyeliner izgledao što prirodnije.

Za više informacija o navedenim tretmanima, posjetite stranicu Marra Studija, www.marracosmetics.com.

VEZANE OBJAVE