Intenziv s Kayom – naučite koristiti svoju unutarnju snagu

Četverodnevni intenziv snage u svibnju održat će se u prekrasnoj Opatiji.

Integrativnu terapeutkinju tjelesno-orijentirane terapije Kayu Tamaru Sertić smo već predstavljali na Noonu. Moć tjelesnog pokreta koju ona podučava govori o tome kako tijelo pamti i zadržava sve što je bilo, a upravo pokret otvara i otpušta emocije, kao i stvari koje nas koče iznutra ili pak preveliku količinu energije koju ne znamo usmjeriti. Set psihodinimačkih vježbi osnaživanja, tehnike i alati tjelesno-orijentirane terapije, večernja plesna ceremonija, podrška zajednice intenziv grupe i stručno vodstvo Kaye i Helene Šunjić bit će vam na raspolaganju od 4. do 7. svibnja na predivnom mjestu Opatijske rivijere u wellness&spa hotelu Laurus. Četiri dana iskustvenog procesnog rada možda je to što vam baš sada treba. Proljeće je ionako vrijeme za neka nova buđenja, nove početke, nov i snažan impuls.

ZA KOGA JE OVAJ INTENZIV SNAGE?

Svakodnevno nošenje s izazovima, osjećaj zaglavljenosti u životnim situacijama, gubljenje centra unutar sebe, unutarnjeg mira ili kontrole nad životom, uz nakupljeni nepotrebni stres – kočnice su koju blokiraju naše tijelo, um i naposljetku životni napredak. Intenziv snage s temom „Osobna moć“, papučica je kojom ćete otpustiti strahove i uvjerenja koja vas koče te naučiti koristiti izvor vlastite energije, snage i moći.

Osobna moć postoji u svakome od nas, a naš je zadatak da ju upoznamo, maknemo prepreke koje joj stoje na putu, shvatimo čemu nam služi, ojačamo kapacitet da ju možemo nositi i naučimo ju koristiti. Osobna moć sama po sebi nije ni destruktivna ni konstruktivna, ona jednostavno jest, a kada se poveže sa svjesnim ili nesvjesnim namjerama, dobiva predznak i smjer. Koji je smjer koji za sebe birate? I što je to za što ste spremani rasti? Odgovore ćete pronaći na ovom intenzivu.

 

„Uvjerile smo se da rad s tijelom, izgradnja osjećaja snage u vlastitoj koži te promjena na neurološkom ali i hormonalnom planu, podržava promjenu i na psihološkom planu i omogućava stvaranje novih obrazaca koje je potrebno ponoviti i ponavljati dok se ne utkaju kao novi način življenja.“ – naglašavaju Kaya i Helena.

 

VRIJEDNOSTI S INTENZIVA SNAGE INTEGRIRAMO U SVAKODNEVNI ŽIVOT

Radionice nam daju vremena i prostora da se povučemo od svakodnevnih zadataka i obaveza. Na taj način se možemo slobodno usredotočiti na ono što želimo dublje istražiti. To vrijeme koristimo da istražimo, izrazimo, prihvatimo i transformiramo, da unesemo nova iskustva i pronađemo praktične korake integracije novih načina postojanja, osjećanja, mišljenja i djelovanja. Cilj je da iskustva s intenziv radionice integriramo u naš svakodnevni život.

Movement Medicine je suvremena šamanska plesna praksa koju su utemeljili Ya’Acov i Susannah Darling Khan. To je plesna praksa, meditacija u pokretu koja se temelji na različitim stoljetnim šamanskim tradicijama u suvremenom kontekstu. Na radionicama Movement Medicine pokreta ključni modalitet je stoga ples, uz razne druge psihoterapeutske vježbe, šamanske prakse i kreativne alate. Kada svoje tijelo pustimo u pokret, predajemo se dubljoj inteligenciji u sebi. Pokretanje tijela omogućuje nam otvaranje obrazaca na fizičkoj, emocionalnoj i mentalnoj razini. Temeljni princip počiva na tome da rad u jednoj dimenziji našeg postojanja često utječe na drugu, jer pomicanje tijela može utjecati na naše emocije i misli. U svemu tome, jednako je važno steći razumijevanje, mentalnu svijest i svijest u našem procesu.

U tom procesu kroz utjelovljeni izraz možemo malo bolje upoznati sebe, otpustiti ono što nam više ne služi, dotaknuti dublje dijelove ispod poznate površine naše svakodnevice i pokrenuti je. Također učimo o praksi promjene, jačanju svoje sposobnosti da se nosimo sa svime što nam život donosi i proširujemo svoju sposobnost da odgovorimo.

Želite li zaplesati u proljeće s Kayom i Helenom, prijavite se na Intenziv snage ili saznajte više informacija na www.movewithkaya.com.

VEZANE OBJAVE