Važnost korištenja probiotika

Danas probiotički brend broj jedan u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj te četvrti na svijetu.

Osjećati se dobro, fizički i mentalno, danas je postao luksuz, stoga se stalno vraćamo pitanju kako optimizirati zdravlje i poboljšati kvalitetu života? Kad govorimo o bakterijama, većinom nam se javljaju asocijacije na uzročnike bolesti. Međutim, postoji i druga strana priče kad je riječ o bakterijama. Čak sto milijardi bakterija naseljava svakoga od nas, od čega se većina nalazi u crijevima. U crijevima svaki čovjek ima oko tri kilograma bakterija. Štoviše, crijeva jednog čovjeka dom su za više od petsto vrsta bakterija.

S obzirom da živimo u ovako bliskoj simbiozi s bakterijama, može se reći da one imaju značajan utjecaj na organizam. Ovisno koje bakterije prevladavaju, korisne ili štetne, takav će biti i njihov utjecaj na naše zdravlje. Prevlast štetnih bakterija dovest će do neravnoteže organizma, odnosno bolesti. Ono što je nužno u tom slučaju, ili barem u prevenciji istog, je nadoknaditi dobre bakterije.

Brend OMNi-BiOTiC je broj jedan

Iz tog razloga je 1991. godine u Grazu, Austriji, osnovala Institut AllergoSan, koji je zahvaljujući suradnji s priznatim znanstvenicima iz područja medicine, farmacije i biokemije, postao vodeći centar kompetencije za istraživanje mikrobioma. Od tada Institut AllergoSan, koji se bavi razvojem proizvoda izrađenih od prirodnih tvari kao što su probiotičke bakterije, biljni ekstrakti i minerali, ne prestaje s istraživanjima iz područja mikrobioma, s jasnim ciljem – učiniti život ljudima boljim.

Kao rezultat ovih istraživanja nastao je brend sinbiotika OMNi-BiOTiC, koji je danas probiotički brend broj jedan u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj te četvrti na svijetu. Impresivan je broj od preko 120 provedenih i više od 40 znanstvenih studija u tijeku, koji su pokazatelj klinički i znanstveno dokazane kvalitete i vjerodostojnosti ovog brenda, koje svakodnevno prepoznaju milijuni korisnika u preko 40 zemalja diljem svijeta.

Na hrvatskom tržištu brend je prisutan od 2020. godine, s asortimanom od čak 13 sinbiotika za razne namjene: podrška crijevima i jetri, pomoć pri podnošenju stresa, zaštita imuniteta, poboljšanje metaboličkih funkcija, tijekom trudnoće i dojenja, primjerenih za bebe od prvog dana života sve do najkasnije životne dobi.

‘Prave’ bakterije nužne su za vitalan život

OMNi-BiOTiC predstavlja liniju sinbiotika za različite namjene, a svaki njen proizvod dokazan je kliničkim studijama provedenim u vodećim europskim bolničkim centrima. Osnivačica Instituta, mag. Anita Frauwallner, vodi cijelu priču od samih početaka, a njena glavna misija bila je i ostala – pružiti ljudima novi život jer zdravlje je osnova sreće. Pobornica medicine temeljene na prirodnim sastojcima, inzistira na znanosti i istraživanju kao podlozi razvoja OMNi-BiOTiC proizvoda. Živim mikroorganizmima do optimalnog zdravlja, kolonizacijom crijeva ‘pravim’ bakterijama – čini idealnu osnovu za vitalan život.

S ciljem dodatnog predstavljanja i što boljeg povezivanja s postojećim, ali i budućim korisnicima, kao i edukacije šire javnosti na temu ljudskog mikrobioma, u organizaciji tvrtke AllergoSan Hrvatska, 31. ožujka 2023. u hotelu Sheraton, održana je konferencija za medije na kojoj su javnosti predstavljeni Institut AllergoSan i brand OMNi-BiOTiC.

VEZANE OBJAVE