Divan dvodnevni retreat za žene u veljači

Ako ste u potrazi za odmorom, učenjem i edukacijom imamo pravu adresu za vas.

Dvije stručnjakinje koje već više od tri godine na društvenim mrežama dijele psihoedukativni sadržaj s ciljem promicanja važnosti mentalnog zdravlja, Jelena i Anđela, osmislile su dvodnevni retreat za sve žene koje žele provesti dva dana educirajući se, družeći i odmarajući, na idiličnoj lokaciji na Plitvičkim jezerima.

Riječ je o retreatu “Putovanje prema sebi” kojeg su pokrenule zajedno s kreativnom agencijom Abrienne, a namijenjen je ženama koje su umorne od vlastite užurbane svakodnevice, kojima stres i životni tempo dirigiraju ostalim aspektima života, kao i onima koje su željne novih iskustava, učenja, povezivanja i upoznavanja. 

Ideja o retreatu rodila se spontano, ali i kao odgovor na potrebe žena koje se bez obzira na dob, posao ili interese nerijetko nađu u situacijama visokog stresa te s njime žive godinama što može ostaviti brojne posljedice na psihofizičko zdravlje. Upravo se u takvim situacijama mogu javiti i poteškoće u odnosu prema sebi, hrani i tijelu, ali i u odnosima s bližnjima ili okolinom kao i manjak produktivnosti i ravnoteže između privatnog i poslovnog života.

Ovo su i neke od tema o kojima će predavačice govoriti tijekom dva dana koja predviđaju i samostalno vrijeme za sebe, vođene šetnje u prirodi kao i praktične radionice. Spoj educiranja, druženja, odmora, povezivanja sa sobom i prirodom, ali i s drugima omogućuju svakoj sudionici jedinstveno iskustvo koje osnažuje, ohrabruje i potiče.

Briga o vlastitom mentalnom zdravlju, kao i fizičkom, trebala bi nam biti dio svakodnevne higijene kako bi mogli živjeti u današnjem svijetu gdje smo često okruženi raznim pritiscima i “moranjima”, ističu voditeljice, dr.sc. psihologije Anđela Đinđić i mag.psych. Jelena Ćubelić. 

Na kraju, želja nam je da ovo dvodnevno “Putovanje prema sebi”, koje će se održati u luksuznom resortu Fenomen Plitvice, bude prvi i ohrabrujući korak svake sudionice da nastavi dalje koračati prema sebi s ciljem kvalitetnijeg, zdravijeg i boljeg načina života.

Drugo izdanje retreata održat će se 24. do 25. veljače 2024., a detaljne informacije možete pronaći na službenom Instagram profilu @putovanjepremasebi i na www.psycro.org.

VEZANE OBJAVE