Depresivna zima? Ne uz ove Noon prijedloge

Kvalitetan online sadržaj koji će uljepšati vašu svakodnevnicu i poboljšati vaš lifestyle ovih hladnih dana.

Ne dopustite da vaše slobodno vrijeme nakon radnog dana odlazi samo na skrolanje Instagramom ili bingeanje Netflix serija. Živimo u vremenima u kojima se itekako kvalitetan sadržaj, mogućnost za edukaciju, hobije, anti-stres, vježbanje može pronaći online. Među vama sigurno ima puno obožavateljica podcastova, kao i meditacije, tako da ovdje slijedi nekoliko lijepih prijedloga od aktualnog online sadržaja s kojima se možete malo posvetiti sebi. Znate dobro i same, potrebna je volja, a kako se na nju ne možemo uvijek osloniti, potrebno je djelovati. Zapišite si u tablicu, stavite si podsjetnike, pripremite bežične slušalice pokraj kreveta, a za početak pomno pročitajte ovaj članak do kraja. Prijedlozi su provjereni, neki preslušani, drugi isprobani. Sigurno će vam donijeti utjehu, olakšanje i skretanje misli s problema ovih hladnih i sivih dana.

Mel Robbins @melrobbins poznata je američka motivacijska govornica i ako ju još niste zapratili spremite se na svakodnevni hladan tuš njenih poruka i videa koji će vas dići iz kreveta, probuditi, natjerati vas na donošenje odluka i neće vam ostaviti vremena za predugo analiziranje. Mel je užasno britka, zabavna, govori u srž i izgovara sve ono što se većina nas boji priznati i otkriti o sebi. Svakako super profil na kojem možete provesti i po sat vremena ili pratiti linkove na njene podcastove i You Tube videe. U svakom slučaju, nemojte ju preskočiti u svom svakodnevnomn skrolu Instagram feeda.

Divne teme, odnosima, seksu, partnerstvu dotiče psihoterapeutica Alexandra Solomon @dr.alexandra.solomon. Osim što će vam pomoći u niz analiza i promišljanja o traumama, reakcijama, emocijama, sa svojim svakodnevnim citatima, svako malo ima online razgovore s drugim psiholozima i psihoterapeutima, a često je jedna od njih i Esther Perel, trenutno najpoznatija seksologinja na svijetu. U posljednje vrijeme osobito su se obje dotakle teme pandemije i kakvih je ona utjecaja imala na odnose i bliskost. Svakako poslušajte jer najčešće nismo svjesni vanjskih utjecaja na vezu ili brak.

Ako smo nešto naučili tokom pandemije onda je to priprema zdravih i maštovitih jela. Nemojte stati na tom putu, uvijek ima prostora za naučiti nešto novo. U tome nam svakako najviše pomažu videa kad vidimo postupak izrade, sve namirnice i finalni rezultat ‘uživo’. Ako ste otvoreni za koji novi recept ove zime pogledajte što sve sprema Food Doris @fooddoris_. Upravo je na svom profilu započela serijal o jelima ispod 30 minuta!

Radite li još uvijek od kuće, morate, ali morate se prisiliti razgibati. Ako ne svaki dan, onda barem par puta tjedno. Znate i sami koliko samo pola sata istezanja već znači za vašu kralježnicu. Online satovi i dalje su tu, s obzirom da je puno ljudi trenutno kod kuće u Covidu. Osim toga, ako ste i jedni od njih, a nemate jake simptome, ili ste u samoizolaciji, obavezno odvježbajte kako biste pomaknuli tijelo, razgibali se, potaknuli cirkulaciju, osnažili se. Katarina iz @katarinapilateshouse upravo puni svoje nove grupe, tako da se svakako priključite!

Za sam kraj jedno predivno, predivno otkriće, a to je Ivana iz @cupoftea.living. Tu se ne radi samo o Instagram profilu već o blogu i redovitom online magazinu u kojem vas ova inspirativna žena uči kako živjeti sporije, zdravije i više ekološki osviješteno. Posjetite njezin blog i pretplatite se na sadržaj koji će (zagarantirano) obogatiti vaš inbox.

VEZANE OBJAVE