Ove jeseni svakako jedemo kroasan s matchom

Matcha kroasan rezultat je uzbudljive suradnje dva popularna hrvatska brenda.

‘Croissant’ je jedan od najpopularnijih pastry proizvoda na svijetu. Hrskav izvana, mekan iznutra, već na prvi griz donosi ultimativan gastro doživljaj. U Francuskoj posjeduje kultni status, no svoje ljubitelje ima po cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Najviše ga volimo jesti za doručak, uz kavu ili matcha latte, a poseban gušt je vikendom, kada možemo izdvojiti više vremena i polako uživati u svakom zalogaju.

Ove sezone jedna od najomiljenijih craft pekarnica Bread Club i moderni well-being brend Materia donose pravu poslasticu za sve gurmane – kroasan s punjenjem od Matche.

Spoj tradicionalnog istoka i modernog zapada u ovoj kreativnoj kulinarskoj kreaciji ističe najbolje od oba svijeta. Sastoji se od prhkog tijesta, s prozračnim, putrastim unutarnjim dijelom, confiturom od listića zelenog čaja i laganom slastičarskom kremom od Materia matcha praha i goji bobica. Matcha croissant rezultat je uzbudljive suradnje dva popularna hrvatska brenda, a predstavljen je na eventu koji se održao na terasi Bread Club-a u Vlaškoj. Osim u kroasanu, gosti su mogli uživati u keksićima od matche i bijele čokolade, matchi latte i Pieni, ‘easy to drink’ pjenušcu, koji na prvu osvaja svojim aromama, lepršavošću i zavodljivim okusom. 

Maja Blažević, osnivačica brenda Materia pozdravila je sve okupljene i najavila zajedničku suradnju: „Jako nam je drago što se dogodila sinergija svima nam omiljenog Bread Club-a i Materie i što smo napravili ovaj jedinstven proizvod na hrvatskom tržištu, spoj kroasana i matche“.

Darko Kušić, voditelj pastry sekcije u Bread Club ukratko je predstavio novi proizvod u ponudi: „Napravili smo kroasan u nešto manjoj verziji i u njemu je matcha u dva oblika – confitura od listića zelenog čaja i diplomat krema od matche, a gore smo još posuli goji bobice, koje su dale pomalo kiselkasti štih.“ Matcha kroasan dio je limitirane ponude Bread Cluba – zasad će biti dostupan isključivo četvrtkom.

Od samog početka ova popularna artisan bakery stekla je brojne obožavatelje, prvenstveno zahvaljujući sjajnim proizvodima vrhunske kvalitete. Jedini u Hrvatskoj nude kruh od isključivo prirodnog kvasca, odnosno sourdougha ili kiselog tijesta – jedini sastojci su brašno, sol i voda, a sve se radi ručno, iz temelja. Tempiranje vremena i brzine izrade u pojedinim fazama proizvodnje, prilagođavanje temperature, poticanje i zaustavljanje fermentacije, razvijanje okusa, korištenje tehnika miješanja, laminacije i oblikovanja tijesta te vrhunske namirnice i bogate kreme vlastite izrade sastavni su dio BC pastry kreacija. I upravo zato je svaka od njih jedinstvena.

Materia je moderan lifestyle brend koji promovira well-being i dugovječnost kroz kvalitetne proizvode, svjesnost i ljubav prema sebi. Istoimena Premium Ceremonial Grade Matcha u samo godinu dana postala je broj jedan izbor brojnih ljubitelja zdravog života, ali i onih željnih promjene i boljih životnih odabira. Dolazi direktno iz Japana, što znači da je uvijek svježa, vibrantno zelene boje i prepuna antioksidansa. 

VEZANE OBJAVE