Umjetnička online platforma za koju trebate znati

Remek djela hrvatskih umjetnika moderne i suvremene umjetnosti.

Ans Azura novi je akter na međunarodnom umjetničkom tržištu. Riječ je o internetskoj platformi koja predstavlja međunarodno poznata, kao i manje viđena moderna i suvremena umjetnička djela iz srednje i istočne Europe te s Bliskog istoka.

Zapadne zemlje desetljećima su bile vodeće na tržištu suvremene umjetnosti, a bivši istočni blok svjedočio je fragmentiranom i nesigurnom gospodarskom tlu, koje je onemogućilo bilo kakvo tržišno isticanje ili održivi interes za regiju. Ipak, kvaliteta umjetničkih djela doprinijela je nezaustavljivom rastu globalnog interesa i sve je uzbudljiviji proces razotkrivanja potencijala talentiranih umjetnika iz srednje i istočne Europe. Upravo to je glavni fokus Ans Azure koja tako postaje lako dostupna poveznica za zapadna, istočna i bliskoistočna tržišta.

Na ovoj platformi uspješno se predstavljaju remek djela hrvatskih umjetnika moderne i suvremene umjetnosti, uz bok renomiranim svjetskim umjetnicima, a kao umjetnička savjetnica pridružuje im se i jedno od najpoznatijih imena kulturnog menadžmenta u Hrvatskoj. Kustosica i kulturna menadžerica i prije svega zaljubljenica u umjetnost, Vanja Žanko, članica je platforme Nomad posvećene gradnji kolekcija, prikupljanju sredstava, upravljanju narudžbama te produkciji umjetničkih izložbi i knjiga.

Ans Azura nastala je iz potrebe da se omogući kontinuirana i dugotrajna prisutnost umjetnika s ovih prostora, a cilj joj je povećati vidljivost i razumijevanje umjetnika koje je zapadno tržište zanemarilo. Ans Azura povezuje ljude s umjetnošću i umjetnost s ljudima. To je sofisticirana online zajednica kolekcionara, umjetnika, kupaca, prodavača i ljubitelja umjetnosti, a web dizajn lak za navigaciju čini cijeli proces jednostavnim i transparentnim.

Kroz otkrivanje bogatog portfelja pozivaju novu publiku da sudjeluje putem pouzdanih internetskih aukcija, kao i privatnih prodaja po narudžbi, a nude besprijekornu uslugu kupnje i prodaje umjetnina svim kupcima koji ne posjećuju umjetničke sajmove i galerije, ali provode dosta vremena na mreži.

Ans Azura je započela s malim timom, predvođenim umjetničkom savjetnicom i kulturnom menadžericom Andreeom Stanculeanu i Suzanom Vasilescu povjesničarkom umjetnosti i galeristicom i, koje su ujedno i osnivačice platforme. Ali Ans Azura je daleko više od dvije osobe. To je iskusan tim međunarodnih povjesničara umjetnosti, umjetničkih savjetnika i regionalnih stručnjaka za umjetnost. Svi oni strastveno žele povećati transparentnost i pristup svijetu umjetnosti.

VEZANE OBJAVE